Український ветеранський фонд, що розширить фінансування ветеранських програм, запрацює у 2022 році

16.08.2021 0 By NS.Writer

У 2022 році запрацює Український ветеранський фонд, який дозволить значно розширити можливості фінансування ветеранських програм. Про це, як інформує Урядовий портал, повідомила міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна в інтерв’ю виданню «РБК- Україна». Про це пише armyinform.com.ua.

«Один із наших пріоритетів — це створення Українського ветеранського фонду, постанова про його створення вже ухвалена урядом. Це буде державна установа, яка буде фінансуватися як з бюджету, так і за рахунок держгарантій залучати міжнародну технічну допомогу і донорську допомогу як з України, так і з-за кордону. Це дозволить значно розширити спектр можливостей фінансування ветеранських програм, додасть прозорості всім процедурам», — розповіла очільниця мінветеранів.

За її словами, фонд займатиметься розробкою і впровадженням сучасних проєктів, спрямованих на підтримку ветеранів та їхніх родин. Він стане стартовим майданчиком для підтримки ветеранського бізнесу, зокрема — за рахунок надання грантів, бізнес-стартапів для ветеранів, реабілітації захисників України, розвитку ініціатив громадянського суспільства та інших напрямів.

«Планом дій уряду передбачено створення фонду вже наступного року. Суми, про які йдеться, невеликі, але я сподіваюся на значне недержавне фінансування. Я хочу, щоб це був не фонд проїдання, а магніт залучення коштів і реалізації програм, конкретних ініціатив. Один з важливих напрямів — розвиток ветеранського бізнесу», — наголосила Юлія Лапутіна.

Ініціатива створення Українського ветеранського фонду — державної бюджетної установи, яка забезпечуватиме підтримку ветеранів війни, членів їхніх сімей, родин загиблих подальшою реабілітацією та реінтеграцією до мирного життя через відповідні проєкти, належить Міністерству у справах ветеранів України.

Український ветеранський фонд має запрацювати вже з 1 січня 2022 року.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: