Український «Радіонікс» розробляє активну головку самонаведення нового покоління

29.06.2021 0 By NS.Writer

Компанія «Радіонікс» розробляє активну головку самонаведення нового покоління.

Про це інформує Мілітарний.

Про нові розробки підприємства в інтерв’ю інформаційному агенству «ОПК» розповів директор компанії «Радіонікс» Станіслав Зав’ялов.

Він повідомив, що в інтересах Збройних сил розробляється нова авіаційна ракета «Агат» нового покоління «повітря-повітря», а компанія «Радіонікс» робить для цієї ракети головки самонаведення.

С. Зав’ялова, також додав, що розробка ракети «Агат» могла бути завершена через «декілька років», і це суттєво б посилило бойову авіацію українських Повітряних сил.

Пасивна оптична головка самонаведення ГСН-203Т від «Радіонікс». Для авіаційної ракети Р-27Т (Р-27ЕТ)

Окрім того, стало відомо, що приватна компанія вже деякий час розробляє активну головку самонаведення для ракети Р-27 нового покоління.

За словами Зав’ялова, на сьогодні протягом трьох років команда компанії «Радіонікс» розробила та вперше представила на виставці «Зброя та безпека 2021» пасивну головку самонаведення для ракети Р-27.

Він додав, що ця головка самонаведення та ще кілька виробів «Радіоніксу» завершили роботу з імпортозаміщенню для виробництва авіаційної ракети Р-27 і тепер ДАХК «Артем» може виконувати потужний контракт для поставки партії Р-27 і Індію.

Головки самонаведення від компанії «Радіонікс». Фото: інформаційне агенство «ОПК»

Керівник компанії «Радіонікс» також повідомив, що нова активна головка самонаведення для цієї авіаційної ракети «повітря-повітря» може суттєве посилити літаки Повітряних сил Індії, і в тому числі може бути використана в інтересах Збройниз сил України.

Нагадуємо, що КБ «ЛУЧ» презентувало на «Зброя та безпека» керовану авіаційну ракету УП-277 класу «повітря-повітря». Ракета середньої дальності призначена для використання в системах озброєння винищувачів для перехоплення та знищення засобів повітряного нападу і розвідки.

Макет керованої авіаційної ракети УП-277

Висота польоту носія: 20-20 000 метрів

Висота ураження цілі: 20-25 000 метрів

Швидкість носія: 400-2500 км/годину

Швидкість цілі: не більше 3000 км/годину

Співвідношення швидкості носія і цілі: 0,8-2,0

Перевантаження цілі: 0-12 G

Розташування цілі над (під) літаком: 0-10 000 метри

Кути цілевказання: 0-55°

Ракета має підвищені тактичні можливості та завадозахищеність, оснащена активною радіолокаційною головкою самонаведення та неконтактним радіолокаційним датчиком цілі.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: