Український legal-tech стартап Lawyerd! пройшов у TechStars

07.02.2022 0 By NS.Writer

Український стартап Lawyerd!, який працює над автоматизованою платформою захисту прав інтелектуальної власності в інтернеті, пройшов в акселераційну програму знаменитого інкубатора TechStars. Команда отримала $120 000 інвестицій з оцінкою в $3 млн, пише ain.ua.

Про Lawyerd!

Lawyerd! — це рішення для реакції на порушення прав інтелектуальної власності в інтернеті. Продукт дозволяє автоматизувати процес подання скарг на порушників та, як наслідок, прискорити та спростити блокування нелегальних ресурсів. За оцінками компанії, завдяки автоматизації, сервіс Lawyerd! обходиться до 28 разів дешевше і працює до 10 разів швидше за наявні аналоги.

Система Lawyerd! здійснює пошук за ключовими словами і після виявлення порушень автоматично генерує скаргу, знаходить уповноваженого агента, формує документи, що підтверджують порушення, та спрямовує їх у відповідні інстанції, згідно з юрисдикцією.

Стартап заснували харків’яни Ігор Макушинський та Ігор Хлудов. У лютому 2021 року продукт визнали найкращою юридичною інновацією на престижному глобальному конкурсі Innovating Justice Awards 2020.

Про акселерацію в TechStars

Наразі стартап вже проходить акселерацію за польською equity-free програмою Concordia design у партнерстві із Shape VC, по результатам якої можуть отримати до 65 000 євро грантової допомоги. Участь в акселераційній програмі TechStars дозволить Lawyerd! масштабуватись на європейському ринку та залучити нові джерела фінансування в новому раунді, повідомив AIN.UA CEO Lawyerd! Ігор Макушинський.

«Захист інтелектуальної власності стає трендоутворюючим напрямком у процесі переходу до Web 3.0, через що команда планує створити можливість для кожного користувача Інтернету захистити свої права інтелектуальної власності просто, швидко та дешево», — прокоментував він.

Акселераційна програма Cities of the Future Techstars Accelerator проходитиме в Турині. В неї пройшов ще один український стартап — проект в авіаційній галузі InputSoft.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: