Український БПЛА PD-2 опановує нові горизонти у військовій та цивільний сфері

20.10.2021 0 By NS.Writer

Нещодавно новітня українська розробка взяла участь в навчаннях Rapid Trident — 2021 та у марафоні від «Нової пошти», пише defence-ua.com.

Розвідувальний БПЛА PD–2 на навчаннях Rapid Trident – 2021

Приватна компанія «Укрспецсистемс» (UkrspecSystems) продовжує розвивати свої продукти. Так, новий тактичний розвідник PD-2 взяв активну участь в щорічних українсько-американських військових навчаннях Rapid Trident, що тривали з 20 вересня по 1 жовтня 2021 року.

Як відзначили в прес-службі компанії, на навчання команда «Укрспецсистемс» привезла БПАК PD-2 та спеціальне програмне забезпечення, за допомогою якого синхронізувалася розвідувальна інформація (з безпілотних апаратів PD-2 та «Лелека-100», а також відеокамер і засобів РЕР) і наносилася ситуаційна обстановка в 74-й багатонаціональній бригаді, яка діяла під керівництвом штабу HICON.

Сертифікат виданий компанії “Укрспецсистемс”

Мапа з ситуаційною обстановкою та відео з українського PD-2 і відеокамер також були доступні керівництву навчань для контролю за їх проходженням.

«За результатами Rapid Trident — 2021 команда „Укрспецсистемс“ продемонструвала бездоганну роботу комплексу в умовах, що максимально наближені до бойових і отримала відповідний сертифікат від керівників навчань бригадного генерала Владислава Клочкова (Україна) і полковника Майкла Хенсона (США)», — відзначили у прес-службі компанії.

Крім того, продовжується співробітництво вітчизняного виробника безпілотних апаратів і з цивільним сектором. Зокрема з відомою компанією «Нова пошта».

«Наш БПЛА PD—2 не тільки розміщувався на стенді інноваційних розробок (представлених „Новою поштою“ в рамках організованого компанією марафону) з іншими партнерами, але й був найголовнішою прикрасою на центральній площі міста, котра зачаровувала всіх навкруги та додавала відчуття польоту», — відзначили в «Укрспецсистемс».

При цьому в компанії пообіцяли незабаром «показати щось неймовірне».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: