Українські та британські військові провели спільне навчання з аеромедичної евакуації

13.07.2021 0 By NS.Writer

На Миколаївщині під загальним керівництвом командувача Сухопутних військ ЗС України генерал-полковника Олександра Сирського тривають міжнародні військові навчання «Козацька булава — 2021», у межах яких українські та британські військові відпрацювали аеромедичну евакуацію.

Як пише armyinform.com.ua, про це повідомляє пресслужба Сухопутних військ ЗС України.

Так, днями український екіпаж Мі-8МСБ-В та особовий склад британської медичної роти батальйону 4Scotts, з метою практичного відпрацювання взаємодії під час медичної евакуації, виконали обліт території полігона для перевірки обраних майданчиків для посадки гвинтокрила, підходу санітарного транспорту та безпосереднього перевантаження постраждалого. На майданчику «Чарлі» військові здійснили декілька контрольних перевантажень.

Ще на етапі підготовки цього навчання британські партнери акцентували на організації максимально оперативної евакуації поранених або постраждалих у разі виникнення такої необхідності.

Тож, відповідно до рішення командування, для невідкладного реагування було залучено армійську авіацію Сухопутних військ України. Також для забезпечення найвищого рівня оперативності реагування визначено майданчики для всіх етапів навчання, а їхні координати передані до штабу навчання та всіх залучених підрозділів.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: