Українські спецпризначенці десантувались з американського MC-130

19.08.2021 0 By NS.Writer

Українські спецпризначенці Сил спеціальних операцій ЗСУ десантувались з американського військово-транспортного літака MC-130.

Українські спецпризначенці десантувались з американського MC-130. Зліт літака MC-130 Фото: АрміяInform

Про це повідомляє АрміяInform.

У стрибках взяли участь більше ніж пів сотні військовослужбовців однієї з частин ССО.

Це є одним з етапів підготовки українських спецпризначенців до стратегічних командно-штабних навчань «Об’єднані зусилля — 2021».

— Це спільні навчання ССО Збройних сил США та України. — Зокрема сьогодні ми відпрацювали вивід в умовний район груп спеціального призначення повітряним шляхом за допомогою керованих, ширяючих парашутних систем типу «Крило» з висоти від 2 до 3 тисяч метрів, — наголосив Начальник повітрянодесантної служби управління підготовки Командування ССО.

Перед виконанням стрибків наших військовослужбовців консультували американські інструктори.

Їх брифінг полягав в особливостях виконання подібних завдань з облавка саме цього типу військово-транспортних літаків, порядок відділення від рампи, визначили черговість виходу груп, довели заходи безпеки тощо.

Стрибки виконувались з військово-траспортних літаків МС-130 зі складу 352-го військового крила Сил спеціальних операцій Повітряних Сил Армії США, що прибули напередодні до Вінниці.

Вони дислокуються у Великій Британії на авіабазі базі Mildenhall та прибули до нашої держави на місяць в рамках розширеної програми НАТО та реалізації «Концепції розвитку Повітряних Сил на період до 2025 року».

Окрім стрибків з парашутами борти та їх екіпажі разом з нашими спецпризначенцями відпрацьовуватимуть навчальні польоти, операції десантування та з екстреної медичної допомоги

Під час нещодавніх навчань Sea Breeze-2021 група морських спецпризначенців опановувала конвертоплани V-22 Osprey.

Це не перша така взаємодія, у вересні 2020 року CCО України та США на полігоні відпрацювали елементи бойового десантування посадочним способом з повітряного судна та перекидання сил швидкого реагування за допомогою конвертопланів V-22 Osprey.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: