Українські морпіхи відпрацювали контратаку під прикриттям грузинських БМП-2

11.08.2021 0 By NS.Writer

Також бійці морської піхоти ВМС України опанували колісні бронемашини Didgori-1 та Didgori-2, що належать армії Грузії, пише defence-ua.com.

Українські морпіхи висуваються в район ведення дій

В Грузії зараз тривають міжнародні навчання Agile Spirit — 2021, для участі в яких Україна спорядила зведену роту окремого батальйону морської піхоти та офіцерів управління окремої бригади морської піхоти.

Ці навчання триватимуть із 26 липня по 6 серпня цього року. В рамках Agile Spirit — 2021 морські піхотинці ВМС України уже тренувались приводити до бою кулеметів М249 та гвинтівок М4.

Тепер же — морські піхотинці тренувались діяти спільно із військовослужбовцями армії Грузії, та під прикриттям бронетехніки сухопутних частин грузинського війська. Про це розповідає прес-служба Міністерства оборони України.

Зазначається, що такі спільні заняття по тактичній підготовці відбувались на полігоні Орфоло в Грузїї. Під час занять солдати України та Грузії виконували переміщення пішим порядком та на техніці, і також — виконання контратаки.

Для таких занять використовувались БМП-2, колісні бронемашини Didgori-1 та Didgori-2, що стоять на озброєнні армії Грузії. Для застосування такої техніки були сформовані змішані екіпажі, до яких увійшли військовослужбовці України та Грузії.

Робота на техніці у складі саме таких змішаних екіпажів допомогла досягти основної мети навчального дня — синхронізації дій між українськими та грузинськими солдатами під час спільної контратаки.

Головною метою заняття було вдосконалення навичок у ході спільних дій та налагодження взаємодії між підрозділами Збройних Сил України та Збройних Сил Грузії.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: