Українські IT-компанії готуються до вторгнення Росії

24.01.2022 0 By NS.Writer

Українські IT-компанії не виключають військового вторгнення РФ в Україну і готують різні сценарії реагування на ймовірне вторгнення, пише dev.ua.

dev.ua розпитав топових IT-роботодавців про те, які заходи вони прийматимуть у разі вторгнення.

В компанії Genesis повідомили, що на випадок надзвичайної ситуації розробили кілька планів, в залежності від того, як розвиватимуться події. «Релокація дійсно передбачається в одному зі сценаріїв — поки це все, що ми можемо розголошувати. Якщо в цьому буде необхідність, всі логістичні процеси візьме на себе наша інфраструктурна команда фахівців», — відповіли в Genesis.

Всі співробітники Genesis вже отримали інформацію про плани на випадок негативного розвитку подій. «При цьому всі компанії екосистеми продовжують працювати у звичному режимі, ніякої паніки не сіємо і не спостерігаємо», — сказано у відповіді компанії.

Врахувавши існуючі ризики, компанія Intellias теж розробила план релокації спеціалістів на випадок військової агресії у більш безпечні регіони України чи навіть за кордон.

У Wargaming, PariMatch Tech, і Ajax на запит dev.ua вважають за краще не відповідати, але співробітники компаній кажуть, що якийсь план всередині компанії таки розробляється.

В холдингу Netpeak Group також розробляють варіанти для потенційних напрямків розвитку воєнних дій на території України. «Однак ми не можемо дати достовірну оцінку та єдине рішення своїм працівникам. Ми не закликаємо нікого централізовано „тікати“ та разом із тим щиро підтримуємо усіх, хто сміливо вирішить боронити Батьківщину від зовнішньої агресії», — кажуть в компанії.

В компанії сформували та поширили всередині Netpeak Group документ, у якому зібрали як рекомендації з релокації, так і чіткі алгоритми, куди звертатися, щоб долучитися добровільно до Збройних Сил України та захищати країну. «Це лише бета-версія алгоритму, ми ще працюємо над ним, постійно оновлюючи інформацію. Ми живемо у країні, яка вже 8 років знаходиться у стані війни, тож важливо завжди бути напоготові», — йдеться у відповіді холдингу.

«У компанії є опрацьований BCP (business continuity plan) для кожної локації, де є хоч якісь потенційні ризики зміни звичних бізнес-процесів», — повідомили dev.ua в EPAM, але коментувати докладніше не стали.

Обговорюють всередині компанії план ймовірних дій і в компанії SoftServe.

Немає плану з релокації айтішників в компанії EVO.

В Capgemini Engineering зазначають, що не можуть не реагувати на потенційні загрози та ризики для команди. «Тому разом з глобальним менеджментом групи Capgemini розробили кількаетапний план реагування, який включає різні сценарії розвитку подій», — йдеться у відповіді компаній на запит dev.ua. Мета плану — пом’якшити ризики та бути готовим до тимчасового корпоративного переміщення працівників із небезпечних зон. «Для цього ми співпрацюємо із зовнішньою компанією, яка відповідає за безпеку співробітників в усіх країнах присутності Capgemini. Також наші співробітники мають можливість встановити додаток для прямого зв’язку з security manager у випадку будь-якої загрози в Україні чи під час поїздок», — розповіли в компанії.

Публікація доповнюватиметься новими відомостями від IT-компаній. dev.ua розіслав запити десяткам топових роботодавців в IT.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: