Українські Bayraktar TB2 почали патрулювати над Чорним морем

02.08.2021 0 By NS.Writer

Українські безпілотники Bayraktar TB2 почали патрулювання над Чорним морем.

Про це інформує Мілітарний.

Українські БПЛА типу Bayraktar TB2 турецького виробництва нещодавно почали патрулювати повітряний простір над Чорним морем, пише видання «Думская».

«Вранці 28 липня один з безпілотників вилетів з військової авіабази Кульбакіно, що під Миколаєвом і протягом декількох годин патрулював у повітрі, контролюючи обстановку в північно-західній частині Чорного моря. Політ проходив на висоті близько 5 тисяч метрів», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що зараз патрулювання виконують безпілотники з 383-го окремого полку дистанційно керованих літальних апаратів Повітряних сил України, проте незабаром їх замінять апарати, котрі недавно надійшли до складу 10-і бригади морської авіації (Сакської) Військово-морських Сил України.

Маршрут польоту українського БПЛА Bayraktar TB2 над Чорним морем. Фото: «Думская»

15 липня ВМС України отримали перший ударний безпілотний комплекс Bayraktar TB2.

ВМС таким чином, отримає засоби ефективного спостереження та прикриття узбережжя акваторій Чорного і Азовського морів. Можливість ураження надводних та наземних об’єктів супротивника високоточними засобами, — зазначив Міністр оборони Андрій Таран.

Нова партія турецьких безпілотників надійшла на озброєння Військово-Морських Сил ЗС України за угодою підписаною між Україною та Туреччиною.

У травні стало відомо, що в Туреччині для України готують до передачі нові ударні середньовисотні безпілотні літальні апарати Bayraktar TB2. Журналісти побували на підприємстві Baykar у передмісті Стамбула разом з представниками українського оборонно-промислового комплексу на народними депутатами.

Серед завдань, які ставляться перед безпілотниками є висвітлення надводної обстановки в Азовській і Чорноморській операційних зонах, видачі цілевказівок, здійснення вогневого ураження противника, як на морі, так і на суші.

Технічні характеристики Bayraktar TB2:

– Довжина апарату: 6,5 метрів

– Розмах крила: 12 метрів

– Радіус дії: 150 км

– Максимальна злітна маса: 560 кг

– Максимальна вага корисного навантаження: 50 кг

– Максимальна швидкість польоту: 222 км/годину

– Крейсерська швидкість: 130 км/годину

– Практична стеля польоту: 6750 метрів

– Може нести керовані протитанкові ракети та авіаційні бомби.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: