Українське коріння Вікторії Нуланд

01.05.2021 0 By NS.Writer

Черговий хороший сигнал для підтримки України, зміцнення державності та наших співгромадян у боротьбі з російським агресором, пише Михайло Павлюк.

Вікторія Нуланд фаховий дипломат та міжнародник. Вона, зокрема, працювала заступницею голови Місії США при НАТО, а також помічницею держсекретаря США в питаннях Європи та Євразії й відповідала за формування політики Держдепартаменту США на українському напрямі. У добрий час, заради зміцнення партнерства між Україною та США.

Тим часом, серед дослідників й істориків Чернівецької області, які опираються на довідки з обласного архіву, побутує небезпідставна думка про походження предків Нуланд з Новоселиччині. Так, за даними статті, які публікує газета «Буковина» № 38 від 2016 р. «у ХІХ — першій половині ХХ століття жили і працювали в Новоселиці Нудельман Ноїх та його дружина Нудельман Міндея. Від спільного шлюбу в них 1889 року народився син Мейер, 1891 року — донька Сара, а 1892 — син Аврум. До речі, архівні документи, які підтверджують рік і місце їхнього народження, зберігаються в Чернівецькому державному архіві. У 1908 року, з Новоселиці до Палестини емігрував старший син Нудельман Мейер. У 1911 року він перебрався до США. 1947 року його син Шервін Бернард (1930-2014) американізував прізвище на Нуланд. Від спільного шлюбу з Рона Макханн 1961 року в них народилася донька Вікторія Нуланд, яка у подальшому стала однією з ключових фігур американської дипломатії на європейській політичній арені».

Що ж у добрий час до праці, буковинці вдячні за підтримку нашої держави у цей складний час та завжди раді на достойному рівні зустрічати й приймати високих гостей — американських чи європейських друзів й однодумців.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: