Українська S.Lab, що виготовляє екоупаковку з коноплі та грибів, залучила €80 000 від акселератора Startup Wise Guys

18.02.2022 0 By NS.Writer

Стартап пройшов багатоетапний відбір і потрапив до фінальної дев’ятки, пише dev.ua.

Фото — S.Lab

Український стартап S.Lab отримав грант на 80 000 євро від європейського акселератора Startup Wise Guys, про це dev.ua повідомила його засновниця Юлія Бялецька.

«З цієї суми 30 000 євро підуть на навчальну програму, інші 50 000 євро — на розвиток стартапу», — розповіла підприємниця.

Вона додала, що угода передбачає передачу володіння певного відсотка компанією акселератору. Якого самого, не дозволяє розголошувати договір NDA.

«Відібрали лише 9 стартапів з усього світу, з них один — український. Відбір був багатоетапним, включав загальний пітч, демо продукту і близько 10 зустрічей з менторами, які ставити питання і розбирали стартап з усіх сторін», — поділилася умовами відбору Юлія.

Крім української команди, до акселератора потрапили стартапи з Франції, Естонії, Румунії, Латвії, Греції, Індії, Польщі та Данії.

«Сама акселераційна програма почалася 17 січня, але поки що триває в режимі онлайн, у зв’язку з карантинними обмеженнями у Данії. В ній передбачено 6 тижнів навчання у Копенгагені в березні—квітні», — пояснила Юлія.

Всього програма розрахована на 5 місяців, але стартап отримує підтримку акселератора, менторів та ком‘юніті і після них. Її основне завдання — дати розвиток і підтримку стартапам у всіх необхідних аспектах: фандрайзингу, продажах, тестування бізнес-моделі тощо.

Стартап S.Lab був заснований у 2020 році. Він займається виготовленням екопакування. Матеріал упаковки складається з коноплі й ниток грибів, що дозволяє йому розкладатися на 100% після використання.

Нагадаємо, що акселератор Startup Wise Guys має у своєму портфоліо 200+ стартапів. Включно з українським стартапом FinMap, одним із співвласників якого є підприємець Дмитро Дубілет.

Акселератор відомий своїм високим коефіцієнт «виживання» стартапів: з їх портфоліо 80% продовжують своє існування, при цьому загальносвітова статистика — 1–2 стартапи з 10.

Раніше Newssky писав, що «Roosh Ventures та GR Capital інвестували у французький BNPL-сервіс Alma».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: