Українська ІТ-компанія перейшла на 4-денний тиждень

05.02.2022 0 By NS.Writer

Українська ІТ-компанія mcpk. спробує перейти на робочий тиждень з 4 днів. Наразі вони уже надали можливість 13 спеціалістам працювати саме в такому режимі, й переводять на нього інші проекти, як повідомляють ain.ua з посиланням на DOU.

– Чому компанія пішла на такий крок? У першу чергу, аби мати змогу конкурувати на перегрітому ринку праці: в mcpk. вважають, що вже недостатньо пропонувати гарну зарплату, офіс у центрі та стандартний набір «плюшок», аби конкурувати за спеціалістів. Тож 4-денний робочий тиждень має стати ще однією перевагою компанії як роботодавця.

– Для нього є обмеження: члени однієї команди не можуть брати один зайвий вихідний усі разом, потрібно робити це по черзі.

– Як повідомили у компанії виданню, керівники розраховують на те, що зменшений робочий тиждень допоможе фахівцям не вигорати на роботі й краще працювати. Окрім того, у команди був шанс протестувати такий робочий режим, і виявилось, що він справді працює: «Один із наших кастомерів сам виступив з ініціативою переведення його команди на 4Д. Так що у нас була можливість відчути наживо всі переваги 4Д — команді це подобається, кастомер задоволений перформансом, найм нових членів команди виходить якісніший», — пояснили в компанії.

– У той самий час, у компанії підкреслили, що відмовляться від нового режиму роботи лише, якщо самим розробникам він стане непотрібний. Але поки що більшості команди така ідея до вподоби.

– Таке нововведення не впливає на терміни щорічних відпусток, усі державні свята також лишаються для команди вихідними днями.

«Загалом на роботу працівників новий формат вплинув позитивно. Вони стали більш мотивовані, сконцентровані та організовані завдяки тому, що мають більше вихідних та можуть відпочити, зайнятися саморозвитком чи домашніми справами», — говорять в mcpk..


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: