«Українська бронетехніка» представила заміну УАЗ-496 у ЗСУ

08.09.2021 0 By NS.Writer

Компанія «Українська бронетехніка» першою представила автомобіль по дослідно-конструкторській роботі (ДКР) «Сайгак» — автомобіля заміну УАЗ-496 у ЗСУ.

Про це інформує Мілітарний.

Машина на базі серійного шасі Toyota Hilux доопрацьована під технічне завдання і адаптована до використання українськими військовими.

Зразок створений з урахуванням досвіду країн Східної Європи, що проводять заміну УАЗів. Взято до уваги побажання військових, що безпосередньо експлуатують техніку в зоні проведення ООС.

Toyota Hilux доопрацьована під вимоги ЗСУ Фото: Валентин Кармінський

Машина під шифром «Сайгак» розроблена в партнерстві з чеською компанією Glomex, яка вже постачає машини Збройним силам Польщі, Збройним силам і поліції Чехії та нещодавно додала до свого активу перемогу в тендерах на постачання автомобілів для Словаччини та місії ООН в Македонії.

«За умовами конкурсу, до 1 вересня ми маємо надати Міністерству оборони України дослідний зразок і провести заводські випробування. Проблема в тому, що методик та програм для проведення заводських випробувань в нас немає — Міноборони їх досі не надали. Проте ми готові виходити на державні випробування, адже наш „Сайгак“ відповідає стандартам НАТО», — зазначив генеральний директор «Української бронетехніки» Владислав Бельбас.

Автомобіль створений в рекордний термін в рамках конкурсу, оголошеного Міністерством оборони України, та мав бути презентований до 1 вересня 2021 року.

Дослідно-конструкторська робота за шифром «Сайгак» оголошена Міністерство оборони України для заміни у Збройних Силах України легкового автомобіля підвищеної прохідності морально застрарілий УАЗ.

«Українська бронетехніка» представила заміну УАЗ-496 у ЗСУ. Toyota Hilux доопрацьована під вимоги ЗСУ та УАЗ-469 Фото: Валентин Кармінський

На початку червня з’явилась інформація, що роботи по ньому погодилися продовжити п’ять приватних компаній:

– ТОВ «ВІДІЮНІКОМЕРС» (Підрозділ мережі автосалонів, який створює спецмашини на базі іноземних зразків);

– ТОВ «ПРОТЕКТІНЖИЮРИНГ» (Компанія, що пропонує до реалізації в т.ч. військову продукцію корпорації «Богдан»);

– ТОВ «Українська бронетехніка» (розробник та виробник авто сімейства «Варта» і «Новатор»);

– ТОВ «Конструкторсько-виробниче підприємство «СИНЕРГІЯ» (компанія створена в 2020 колишнім керівником «Української бронетехніки» Олександром Кузьмою, на сайті якої є проекти БТР, авто, баггі та інших колісних платформ);

– ВАТ «УКРАВТОБУСПРОМ» (Компанія зі Львова, яка дотепер займалася проектуванням міських та приміських автобусів).

Нагадаємо, міністр оборони Андрій Таран запросив виробників автотехніки долучитися до проекту по заміні автомобілів УАЗ в ЗСУ. ДКР за програмою, за заявою міністра, мали бути проведені у першій половині 2021 року за кошти виробників.

21 травня 2021 Міноборони провело нараду із зацікавленими підприємствами та до 1 вересня відомство очікує на дослідні зразки для проведення випробувань.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: