Українська армія отримала першу партію модернізованих Т-72АМТ

03.03.2021 0 By NS.Writer

«Київський бронетанковий завод» передав Збройним Силам України чергову партію з п’яти одиниць відремонтованих танків Т-72. Підприємство «Укроборонпрому» модернізувало бойову техніку в рамках оборонного замовлення.

Про це доповідає Мілітарний з посилання на АрміяІнформ.

Передачу оновленої техніки здійснили генеральний директор «Укроборонпрому» Юрій Гусєв та директор «Київського бронетанкового заводу» Володимир Синявський.

Сьогодні раніше терміну ми предали українському війську п’ять одиниць танків Т-72, які відремонтовані в рамках ДОЗ. Крім того, ведуться роботи по передачі ще п’яти одиницях техніки, ― зазначив Юрій Гусєв та додав, що головною задачею Концерну є виконання оборонного державного замовлення і забезпечення Збройних Сил України якісною технікою та озброєнням.

Як зазначив директор ДП «Київський бронетанковий завод» Володимир Синявський, модернізація п’яти танків Т-72 тривала два місяці.

Покращені його технічні характеристики, встановлено більш потужніший двигун ― 840 кінських сил, покращена ходова частина ― гусениця танка Т-80. Нині машина має змогу за рахунок комплексу 9К-120 проводити стрільбу керованою ракетою «Комбат» на прицільну дальність 4 км. Покращені оглядові прибори та динамічний захист за рахунок системи «Ніж», ― повідомив Володимир Синявський.

Водночас, як повідомив Юрій Гусєв, наразі ДК «Укроборонпрому» чекає затвердження державного оборонного замовлення на 2021 рік.

Попри те, що в повідомленнях не вказувалася назва модернізації всі зовнішні ознаки вказують на те, що відбулася перша передача танків у версії Т-72АМТ.

Щоправда в дещо «обрізаному» вигляді. Зокрема на переданих танках відсутній енергоагрегат, який розміщується за баштою з правого боку, призначений для підживлення СУВ та підзарядки АКБ.

Минулого року завод передав 72-ій бригаді батальйонний комплект доопрацьованих Т-72, які не мали таких вдосконалень, які не мали оновленої кулеметної установки та прицілу.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: