ВМСУ отримали перший комплекс Bayraktar TB2

15.07.2021 0 By NS.Writer

ВМС України отримали перший комплекс БПЛА Bayraktar TB2.

ВМС України отримали перший комплекс Bayraktar TB2. Bayraktar TB2 в ході випробувань в Україні з повним комплектом озброєння Фото: АрміяInform

Про це інформує Мілітарний.

Міністр оборони Андрій Таран повідомив, що перший ударний безпілотний комплекс для Військово-Морських Сил поставлено в Україну.

Він зазначив, що проводяться остаточні приймальні випробування комплексу в місці базування.

За словами міністра: ВМС таким чином, отримає засоби ефективного спостереження та прикриття узбережжя акваторій Чорного і Азовського морів. Можливість ураження надводних та наземних об’єктів супротивника високоточними засобами.

Нова партія турецьких безпілотників надійшла на озброєння Військово-Морських Сил ЗС України за угодою підписаною між Україною та Туреччиною.

У травні стало відомо, що в Туреччині для України готують до передачі нові ударні середньовисотні безпілотні літальні апарати Bayraktar TB2. Журналісти побували на підприємстві Baykar у передмісті Стамбула разом з представниками українського оборонно-промислового комплексу на народними депутатами.

Раніше, на початку березня народний депутат Ігор Копитін разом із Заступником міністра оборони Олександром Миронюком та Командувачем ВМС України Олексієм Неїжпапою проінспектували хід виробництва БПЛА.

Як розказав Командувач ВМС ЗС України контрадмірал Олексій Неїжпапа, національний флот отримає не просто безпілотні апарати з озброєнням, а повноцінну систему, яка буде використовуватись для виконання низки надважливих завдань.

Серед завдань ставиться висвітлення надводної обстановки в Азовській і Чорноморській операційних зонах, видачі цілевказівок, здійснення вогневого ураження противника, як на морі, так і на суші.

Технічні характеристики Bayraktar TB2:

– Довжина апарату: 6,5 метрів

– Розмах крила: 12 метрів

– Радіус дії: 150 км

– Максимальна злітна маса: 560 кг

– Максимальна вага корисного навантаження: 50 кг

– Максимальна швидкість польоту: 222 км/годину

– Крейсерська швидкість: 130 км/годину

– Практична стеля польоту: 6750 метрів

– Може нести керовані протитанкові ракети та авіаційні бомби.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: