Українець навчив півсвіту переробляти пластик

10.10.2021 0 By NS.Writer

В Україну заходить заснована українцями The Good Plastic Company, яка займається переробкою пластику і виготовленням з нього полімерних плит для виготовлення меблів, облицювання будівель і виробництва предметів інтер’єру. Про це пише dev.ua.

Як передавати у себе в Facebook ідеолог і винахідник технології з переробки пластику Євген Хлєбніков, колись він навчив The Good Plastic Company переробляти пластик, поділився розробками і побудував перше обладнання для них.

«Це той випадок, коли учень перевершив вчителя! Згадую, як ми йшли з Вадимом по приватному сектору в Альмері, філософствували про переробку пластику, і він поставив мені питання: Женя, а ти не боїшся, що твою технологію візьмуть великі компанії, зайдуть в Україну, побудують великі заводи і створять тобі величезну конкуренцію, витіснять тебе з ринку?І я із захопленням відповідав-так в цьому і є моя перемога!», — розповідає Хлєбніков.

Він називає компанію не конкурентом, а однодумцем. «Я винахідник. Моє завдання придумувати спосіб переробки різних типів „відходів“. Винаходити обладнання та технології. Крім Good plastic company, в нашому Кейсі майстерні для України без сміття, Anumo plastic, Sevaplastic (Батумі) і ряд інших», — пише винахідник.

Водночас Федорів на своїй сторінці у Facebook передавати, що інноваційної технології всього три роки, але у компанії вже є офіси в Голландії та Англії. «Компанія вже запустила виробництва в Голландії і в Україні. Екологічний і функціональний матеріал вже використовують для оформлення магазинів в Європі компанії Nike, Adidas та інші. McDonalds будує перший ресторан в Англії, облицьований панелями Good Plastic. І навіть Ikea використовувала цей матеріал для оформлення шоурумів у Лондоні, який позиціонується як найбільш екологічні у світі», — пише він.

Крім того, за даними Федоріва, в Норвегії закуповують зроблені з нього стільниці для шкільних парт, а американський фешн бренд Coach вирізає ручки для ексклюзивних сумок.

Також нещодавно The Good Plastic Company отримала грант від ЄБРР спрямований на розвиток технологічних компаній для вирішення глобальних екологічних проблем.

Розвитком бренду The Good Plastic Company на глобальному рівні займеться Андрій Федорів і його агентство Fedoriv Agency. «Ядро цієї команди буде знаходиться в Києві, в kooperativ. Ми шукаємо маркетинг директора (head of brand) і директора з продажу (head of international b2b sales)», — повідомив Федорів.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: