Українці опанували виробництво практичних авіабомб

17.09.2021 0 By NS.Writer

В Україні опанували виробництво практичних авіаційних бомб для тренування льотного складу Повітряних Сил ЗСУ.

Арсенал озброєння літака Су-24М ПС ЗСУ Фото: Ділан Малясов

Про це інформує Мілітарний.

Виробництво практичних авіаційних бомб опанували фахівці підприємства ПрАТ «Рамзай», які запропонували свій варіант вирішення забезпечення потреб Повітряних Сил такими тренувальними засобами для льотного складу, пише АрміяInform.

Практичні бомби їхнього виробництва є в рази дешевшими за закордонні аналоги. При цьому траєкторія польоту є такою ж, як у бойової бомби, зазначив заступник технічного директора ПрАТ «Рамзай» Василь Загайнов.

При цьому під час застосування льотчик не відчуває різниці між звичайною та практичною бомбою. Вони ідентичні за принципом застосування: летять за однаковою траєкторією і влучають у ціль. З різницею, що замість справжнього підриву в місті ураження «аналог» утворює у точці падіння димову хмару, що імітує підрив бомби.

«Відповідно до тактико-технічного завдання, наданого фахівцями ЦНДІ ОВТ ЗСУ, ми розробили конструкторську документацію, спроєктували та швидко опанували процес виробництва практичних авіаційних бомб», — розповів Василь Загайнов.

В Україні опанували виробництво практичних авіабомб. Бомби малого калібру. Фото: АрміяInform

На підприємстві стверджують, що вже опанували випуск повного аеродинамічного аналогу бомби ОФАБ-250 (осколково-фугасна авіаційна бомба).

Станом на сьогодні практична бомба пройшла етап заводських випробувань, попереду — державні, за результатами яких ухвалюватимуть рішення про прийняття її на озброєння. На ПрАТ «Рамзай» сподіваються, що це станеться до кінця поточного року.

Також, на базі практичної бомби виготовили сімейство бомб малого калібру. Окрім того, було ухвалено рішення розробити до них новий електронний підривач. Адже, як виявилося, той, що використовується зараз, коштує дорожче, ніж виготовлення самої бомби.

В Україні опанували виробництво практичних авіабомб. Авіабомба КАБ-500

Відпрацьовуються різні варіанти оснащення, яке визначатиме тип боєприпасу: запалювальний, осколково-фугасний або термобаричний.

У перспективних планах — створення корегованої авіабомби для застосування з БПЛА. В цей боєприпас закладатимуть технічні характеристики, які дозволять використовувати його з висоти 10 км. За попередніми підрахунками, точність наведення авіабомби коливатиметься в межах 6 метрів.

Нагадуємо, що баражуючий боєприпас «Злива» від компанії UKRJET був показаний на «Зброя та безпека — 2021». БПЛА-камікадзе повітряного базування UJ-31 «Злива» використовує у якості літака-носія БПЛА UJ-22 Airborne. Також існує модифікація UJ-32 «Ластівка», яка використовує наземний старт.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: