Україна збільшить видобуток газу

14.07.2022 0 By NS.Writer

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що Україна має збільшувати видобуток власного газу. Про це він сказав на нараді щодо стану справ у нафтогазовому комплексі, передає Укрінформ із посиланням на Телеграм-канал глави уряду.

Ілюстративне фото

Як поінформував очільник уряду, обговорювалися, зокрема, питання видобування та закачування природного газу й підготовки до осінньо-зимового періоду.

«Наголосив, що Україна має збільшувати видобуток власного газу. Заходи, необхідні для цього, обговорили на нараді з урядовцями, парламентарями й представниками газовидобувних компаній», — зазначив Прем’єр-міністр.

За підсумками зустрічі Шмигаль дав завдання Міненерго та НАК «Нафтогаз України» спільно з представниками ринку напрацювати підхід, який дозволить державі викуповувати необхідні обсяги палива на внутрішньому ринку, а компаніям — наростити видобуток.

«Україна має потенціал для забезпечення себе власними енергоресурсами, і ми маємо активізувати рух до енергетичної незалежності», — підкреслив очільник уряду.

Як повідомляв Укрінформ, одне із центральних місць у Плані відновлення України відводиться досягненню енергонезалежності держави. За словами Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, насамперед ідеться про суттєве збільшення власного видобутку газу, аби самотужки на 100% забезпечувати власні потреби.

Читайте також на Newssky «Українців попередили про нову кібератаку» та дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: