Україна претендуватиме на ресури Місяця

17.10.2021 0 By NS.Writer

Голова Державного космічного агентства Володимир Тафтай розповів про участь країни в космічній місії «Артеміда». Про це пише dev.ua.

Україна може претендувати на місячні ресурси в рамках міжнародної програми NASA «Артеміда», до якої наша країна приєдналася минулого року. Про це в інтерв’ю РБК-Україна повідомив Володимир Тафтай, голова Державного космічного агентства.

Він зазначив, що одна з цілей програми — «створення високоточної техніки, реалізованої для місячного поселення».

«Наприклад, у КБ „Південне“ є дуже цікава розробка з гідролізу і електролізу води на Місяці і щодо акумуляторів енергії. Є багато напрацювань, які можуть бути затребувані під час створення таких великих проєктів як місячне поселення», — розповів чиновник.

На питання чи може Україна претендувати на місячні ресурси, Тафтай відповів: «Я думаю, що обов’язково будемо претендувати».

Нагадаємо, що місія «Артеміда» — це пілотована космічна програма NASA з повернення людей на Місяць, яка фінансується урядом США. Вона покликана допомогти створити поселення, що постійно житиме на Місяці. У листопаді 2020 року Державне космічне агентство підписало домовленості в рамках цієї програми.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: