Україна експортувала до США броньовану машину «Дозор-Б

24.06.2021 0 By NS.Writer

Україна екпортувала до США одну бойову броньовану машину «Дозор-Б», пише mil.in.ua.

«Дозор-Б» на навчаннях 95 ОДШБр. Фото: ЗСУ

Про це в матеріалі «Один день із главою „Укроборонпрому“ Юрієм Гусєвим» видання «Бабель» повідомив Михайло Морозов, заступник Гусєва з маркетингу та збуту.

Журналістам він розповідав про виставку «Зброя та безпека». У ній брали участь близько 40 підприємств, які входять до складу концерну і вони продемонстрували майже півтори сотні експонатів.

Він кілька хвилин розповідає про чисельні контракти підприємств концерну: «Отримали гроші з Ефіопії, беруть участь у тендері Малайзії, можливе підписання контрактів в Іраку, продовжують боротися за гроші з Перу і сподіваються на партнерство з Бразилією».

Але з промови не ясно, що це за контракти і партнерства, а також скільки це реально принесе грошей, зазначають журналісти.

«Американці купили в „Укрспецекспорту“ „Дозор“. Контракт на понад 500 тисяч доларів. Я сподіваюся, що машини їм сподобаються, вони відмовляться від своїх Хаммерів і купуватимуть наші „Дозори“», — говорить Морозов.

Нагадуємо, що у червні 2016-го на основі конструкторської документації ХКБМ фахівці Львівського бронетанкового заводу виготовили першу партію з 10 одиниць машин «Дозор-Б» та передали їх до ЗСУ.

Тоді Збройні Сили України отримали машини виготовлені на ДП «Львівський бронетанковий завод» за угодою підписаною з Міністерством оборони України у грудні 2015-го року. Після цього доопрацюваннями та покращенням технічних характеристик машини уже займалися харківські конструктори.

Бронетранспортер «Дозор-Б» призначений для захисту екіпажу та десанту від вогню стрілецької зброї, уламків снарядів і мін, а саме: від 7,62-мм бронебійних куль з відстані 30 метрів та осколків 150-мм уламково-фугасного снаряда, підірваного на відстані 50 метрів.

Озброєння бойової машини — баштова кулеметна установка з дистанційним керуванням БПУ-12,7 з телевізійною камерою, тепловізійною камерою та лазерним далекоміром.

«Дозор-Б»

Силова установка «Дозор-Б» — чотирьохтактний чотирьохциліндровий дизельний двигун з турбонаддувом DEUTZ BF 4M1013FC потужністю 190 к.с.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: