Українці показали вміння управляти підрозділами в бою

18.02.2021 2 By NS.Writer

Один із механізованих батальйонів бригади Холодний Яр завершив тактичні навчання, під час яких військовослужбовці та командири всіх ланок продемонстрували високий рівень злагодженості дій підрозділів під час наступу та оборони.

Про це пише armyinform.com.ua.

За словами командира бригади полковника Дмитра Брижинського, у межах навчань основним завданням було перевірити рівень керованості підрозділами під час оборони й наступу.

− Із завданням підрозділи впоралися. Під час наступу своєчасно виходили на рубежі, розгорталися і виконували бойові завдання. Ми досягли належного рівня управління підрозділами батальйону під час наступальних дій, − зазначив Дмитро Брижинський.

Командир одніє з механізованих рот лейтенант Вадим Хом’як на посаді вже півтора року. Його підлеглі третю добу на практиці відточують майстерність у полі, в умовах, максимально наближених до бойових.

− Відпрацювання практичних навичок військовослужбовців дуже важлива. З бойовою стрільбою переходимо в атаку з ходу, знищуємо противника. Оцінюємо дії кожного військовослужбовця, роботу командирів, пересування військовослужбовців, їхні навички в стрільбі, − говорить офіцер.

За його словами, найважливіше − не втратити управління, налагодження і підтримання комунікації, розуміння всіма військовослужбовцями задач, які перед ними ставлять командири.

− Місцевість полігона − це той ландшафт, яким би ми вели наступ на реального противника. Місцевість погано проглядається, горбиста, складна. Обстановка максимально наближена до умов, з якими ми стикалися під час бойової роботи. Тут багато висот, на висотах завжди легше воювати, ніж у низинах, тому більшість вогневих засовів противника зосереджені саме на них, − зазначив Вадим Хом’як.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: