Україна зробила перший крок до промислового безвізу

14.12.2020 0 By NS.Writer

Віце-прем’єр-міністр — міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина заявила, що вдалося домовитися про підписання угоди АССА, так званого промислового безвіза, за деякими видами продукції з доданою вартістю.

Про це вона заявила на першій щорічній міжнародній конференції «Україна: інвестиційна гавань в часи змін», передає epravda.com.ua з посиланням на Укрінформ.

За її словами, з 1 січня 2021 року відкривається можливість переглянути умови торгівлі з ЄС в напрямку їх подальшої лібералізації.

«Зокрема, ми домовилися про підписання Угоди АССА, так званого промислового безвіза, за деякими видами продукції з доданою вартістю — це низьковольтне устаткування, електромагнітне обладнання, машини і механізми», — сказала Стефанишина.

За її словами, це означає, що вироблена в Україні продукція, яка буде підпадати під ці категорії, в разі отримання сертифікату українського органу ринкового нагляду, буде мати безперешкодний доступ на ринок ЄС.

Нагадуємо:

29 жовтня 2020 року в Україні розпочала роботу перша місія Євросоюзу для підготовки до укладення угоди про «промисловому безвіз».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: