У ЗСУ підготували близько 25 гелікоптерів для ведення бойових дій вночі

07.02.2022 0 By NS.Writer

У Збройних Силах України (ЗСУ) підготували близько 25 гелікоптерів для ведення бойових дій вдень та вночі, пише mil.in.ua.

Гелікоптер Мі-8 18 окремого вертолітного загону у ДР Конго вночі Фото від пресслужби загону

Про це на брифінгу повідомив радник командувача Сил логістики Збройних Сил України зі зв’язків з громадськістю Іван Гаврилюк.

Для цього закуплено близько 70 комплектів захисних шоломів та окулярів нічного бачення іноземного виробництва.

Мова йде про захисні шоломи HGU-56/P RWH та окуляри нічного бачення F-4949.

Закупівля дозволила обладнати близько 25 гелікоптерів різних типів Повітряних Сил ЗС України та Армійської авіації Сухопутних військ ЗСУ.

Прилади нічного бачення серії F4949 виготовляються американською компанією Harris та є стандартними системами для забезпечення нічних польотів у Повітряних силах США.

F4949 оснащується електронно-оптичним перетворювачем (ЕОП) третього покоління, що забезпечує високу роздільну здатність і посилення фотосигналу в ближній інфрачервоній області спектра і виняткову надійність.

Більше про тепловізори та прилади нічного бачення можна дізнатися у нашому подкасті:

Ще на початку минулого року ми писали про підготовку льотчиків українських гелікоптерів Мі-8, зі складу миротворчого континенту ООН у ДР Конго, до бойових дій вночі .

Політ на гелікоптері Мі-8 вночі у ДР Конго Фото: 18 окремий вертолітний загін

Окрім тренувань у темну пору доби, завдання ускладнювалось розташуванням летовища «Гома» у гірських умовах.

Хоча відповідно до Мінських домовленостей авіація не застосовується у районі проведення Операції об’єднаних сил, це не заважає нашим авіаторам тренуватися у нічну пору на визначених аеродромах та полігонах.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: