У Тернополі завершили будівництво Гаївського мосту

06.12.2021 0 By NS.Writer

У Тернополі відкрили Гаївський міст, який став найбільшою дорожньою розв’язкою в Західній Україні та є частиною міжнародної траси, пише censor.net.

Про це розповів у Facebook голова Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Труш, інформує Цензор.НЕТ.

«Гаївський міст став символом єднання усіх гілок влади. Завдяки спільним зусиллям нам вдалося реалізувати такий потужний проєкт», — зазначив він.

Труш пояснив, що місцевим бюджетам важко самотужки реалізовувати такі великі інфраструктурні проєкти, відтак держава допомагає з фінансуванням. Зокрема, на Гаївський міст було виділено 190 млн грн із держбюджету.

Нова двоповерхова розв’язка на Гаївському перехресті в Тернополі має два шляхопроводи та шість смуг для руху, розміщених на одному рівні з під’їзними шляхами.

«Цей об’єкт є частиною об’їзної дороги Тернополя, а також траси М-12, що з’єднує Схід і Захід України. 70% транспортних засобів, які тут проїжджають, належать мешканцям інших населених пунктів нашої країни, нашої області, а також міжнародному транспорту», — розповів міський голова Тернополя Сергій Надал.

Міст збудували у рамках президентської програми «Велике будівництво».

У подальших планах — ще декілька об’єктів на обході Тернополя, а також будівництво нової об’їзної дороги, яка сполучатиме дві міжнародні траси М-19 та М-30.

Як повідомлялось, за програмою президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» упродовж 2021 року збудують і відремонтують 6 500 км доріг та 245 мостів.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: