У статті Путіна є усі міфи, які проповідують єрархи РПЦвУ

15.07.2021 0 By NS.Writer

Президент Російської Федерації (країни агресора) Владімір Путін у своїй нещодавній пропагандистській статті повторив практично всі кліше і міфологеми, які впродовж десятків років проповідують єрархи Московського патріархату в Україні, пише df.news.

Зокрема Путін повторив міф про «Одеську Хатинь», якою він назвав підпал проросійських сепаратистів 2 травня 2014 року у Домі профспілок Одеси. Для Путіна, як і для митрополита РПЦвУ Агафангела, це страшна трагедія, а не спасіння Одеси від створення ще одного терористичного угрупування.

Ось як Путін пише про зірвання планів зі створення терористичної організації «Одеської Народної Республіки»: «2 травня 2014 року в Одесі, де українські неонацисти живцем спалили людей, влаштували нову Хатинь? Таку ж розправу послідовники бандерівців готові були вчинити в Криму, Севастополі, Донецьку і Луганську. Вони і зараз не відмовляються від подібних планів. Чекають свого часу. Але не дочекаються».

Такої ж думки і Одеський митрополит Агафангел (Саввин). Наведемо для наочності його слова. «Те що сталось 2 травня 2014 року це страшна трагедія, яка потрясла всіх, не тільки жителів Одеси, але і здорових сил України…Така страшна трагедія не буде прощена ні Богом ні народом. Тим більше не каються, не визнають, що вони вчинили зло. Я думаю, що Господь свою кару пошле на них…А ті, які вчинили це зло… це просто фашизм у вищій мірі. Кидали людей і добивали палками», — сказав єрарх Моспатріархату в інтерв’ю проросійському ЗМІ «Вести».

Далі Агафангел у тому ж інтерв’ю розповів, що націоналізм, це завжди зло в якій би формі він не проявлявся.

«Західні країни безпосередньо втрутилися у внутрішні справи України, підтримали переворот», — пише Путін про події 2014 року, але забуває згадати, за зелених чоловічків РФ в Криму, за Гіркіна і сотні інших військових найманців і кадровиків ЗС РФ.

Сумнозвісний митрополит РПЦ із Запоріжжя Лука (Коваленко) теж, ще до статті Путіна звинуватив не РФ, а США в окупації України. «Америка воює з Росією руками громадян України», — писав тоді митрополит Моспатріархату Коваленко. Він навіть впевнений, що «Америка робить в нашій країні те ж саме, що планував робити і Гітлер після захоплення наших земель».

Путін теж впевнений, що з України зробили «анти-росію» і майданчик для нападів на РФ, причому вперто мовчить про обстріли України з території РФ і вторгнення в Крим: «Крок за кроком Україну втягували до небезпечної геополітичної гри, мета якої — перетворити Україну на бар’єр між Європою і Росією, на плацдарм проти Росії», — пише Путін.

Крім того, Путін повторив основний тезис РПЦвУ про «громадянську війну» в Україні. «Державний переворот, а услід за ним дії київської влади, неминуче спровокували протистояння і громадянську війну…Росія зробила все, щоб зупинити братовбивство», — цинічно пише Путін.

Очільник РПЦвУ Онуфрій (Березовський) теж впевнений, що в Україні громадянська війна, і що їхня релігійна організація зробила все для припинення «братовбивства». По суті слово в слово Владімір Путін повторив це у своїй статті.

Таким чином Путін і РПЦвУ в один голос, як союзники, поширюють пропагандистські брехливі тезиси, які шкодять українському народу та Україні на міжнародній арені, адже поширюють неправду про нещодавні події, зокрема вторгнення РФ, та боротьбу з російськими окупантами.

На фоні цього РПЦвУ відіграє роль «заручниці» і «гонимої церкви», на яку нібито тисне українська влада, і навіть «Захід». Вона також сакралізує все, що каже проросійська пропаганда і прикривається Богом і християнськими чеснотами.

З усім тим, вигадані «гоніння» можуть стати новим аргументом для військової агресії РФ під приводом «захисту російських громадян», адже в РПЦвУ теж радо підтримують міфологічну пропагандистську концепцію про триєдиний народ, який штучно розділили.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: