У понеділок Україна виступить в суді ООН у справі про вчинення Росією геноциду

06.03.2022 0 By NS.Writer

Українська делегація 7 березня виступить у Міжнародному суді ООН в Гаазі у справі про звинувачення проти Росії у вчиненні геноциду. Як передає Укрінформ, про це представник Президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич повідомив у Фейсбуці.

Президент Володимир Зеленський уповноважив Кориневича і директора департаменту міжнародного права Міністерства закордонних справ Оксану Золотарьову представляти Україну в Міжнародному суді ООН у цій справі.

«Разом з іншими колегами і друзями, а також нашими юридичними радниками ми сформували потужну фактичну доказову базу, що доводить абсурдність заяв Росії про те, що вона діє з метою запобігання геноциду та покарання за нього. Це є прямим порушенням Росією Конвенції про геноцид 1948 року», — заявив Кориневич.

Таким чином, завтра українська сторона виступатиме у Гаазі та викриє велику брехню, яка лежить в основі агресії Росії проти України, зауважив Кориневич.

Зокрема буде представлено, що позов України є прийнятним та Міжнародний суд ООН має повноваження видати наказ про застосування тимчасових заходів і повинен це зробити невідкладно.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ініціював початок розслідування ситуації в Україні.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: