У Миколаєві відкрили лабораторію з розробки нанотехнологій, у тому числі в медичній сфері

07.11.2020 0 By NS.Writer

У Чорноморському Національному університеті імені Петра Могили у Миколаєві розпочала роботу науково-дослідна навчальна лабораторія нанокомпозитних матеріалів, яка розроблятиме нанотехнології, у тому числі в медичній сфері.

Як повідомляє myrotvorets.news з посиланням на Укрінформ, лабораторія вже має необхідні прилади для проведення досліджень, серед яких: ультразвуковий диспергатор, вимірювач імітансу, магнітний змішувач з підігрівом, цифровий оптичний мікроскоп високої роздільної здатності і т.д.

«На початку листопада 2020 року в ЧНУ імені Петра Могили розпочала роботу науково-дослідна навчальна лабораторія нанокомпозитних матеріалів. Її створено для проведення досліджень в області нанокомпозитних матеріалів, наносистем та нанотехнологій. Лабораторія працює за трьома основними напрямами: розробка нанокомпозитних матеріалів із антимікробними властивостями (спільно з Медичним інститутом), дослідження перколяційних явищ у нанонаповнених системах та розробка нанокомпозитних матеріалів для створення резистивних сенсорів», — йдеться у повідомленні пресслужби ЧНУ імені Петра Могили.

Лабораторія має переважно науково-дослідний характер.

Також передбачене розширення штату лабораторії та закупка додаткового обладнання.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: