У міграційній кризі винен Кремль, а Білорусь просто використовують

08.11.2021 0 By NS.Writer

На Заході все більше схиляються до думки, що в міграційній кризі винен не Мінськ, а Москва, яка є організатором процесу, а Білорусь просто використовують.

Про це пише «Беларуская Прауда», інформує Цензор.НЕТ.

Ситуація з мігрантами на кордонах з Євросоюзом не лише продовжує залишатися напруженою, а й також з’явилися нові особливості. А саме: у Європі почали шукати першоджерело проблеми, пов’язаної здебільшого з іракськими та сирійськими біженцями, які «штурмують» тепер уже прикордонні з боку Білорусі дротяні загородження.

Водночас, все більше західних експертів схиляються до думки, що в міграційній кризі винен не стільки Мінськ, скільки Москва, яка і є організатором загострення кризи, а Білорусь просто використовують.

«У такий розвиток подій спочатку навіть не дуже й вірилося, якби не „як за помахом чарівної палички“ в російськомовному сегменті інтернету не з’явилася величезна кількість відео, на яких зображено відносно великі маси біженців, які часто під керівництвом деяких людей з військовою виправкою пересуваються лісовими стежками Білорусі у бік Польщі або штурмують загородження на кордоні», — повідомляє «Беларуская Прауда».

Тобто версія «у всьому винна Білорусь» розкручується в ЗМІ штучно і треба розуміти, що відео — це документальний доказ, адже хтось у Білорусі їх не просто знімав, а ще й куди треба передавав, інакше кажучи: це було явно сплановано заздалегідь.

Нагадаємо, що 8 листопада опозиційні білоруські ЗМІ опублікували відео, як сотні мігрантів прямують до кордону Білорусі з Польщею. Відео нібито було знято у понеділок вранці неподалік прикордонного переходу «Брузги».

На кадрах можна побачити, як сотні мігрантів йдуть уздовж траси, їх супроводжують білоруські силовики у військовій формі та зі зброєю, деякі з них — зі службовими собаками.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: