У «Метінвесті» розповіли про хід будівництва університету в Маріуполі

20.01.2022 0 By NS.Writer

Усі роботи з будівництва першого недержавного технічного університету «Метінвест Політехніка» в Маріуполі, який має прийняти перших студентів вже в цьому році, йдуть відповідно до графіка, пише biz.censor.net.

Про це йдеться в повідомленні групи компаній «Метінвест», передає УНІАН.

На даний момент завершуються роботи з облаштування нульового рівня навчального корпусу університету — зведена частина будівлі, яка знаходиться нижче підлоги першого поверху, змонтовані перші сталеві конструкції.

«Зараз проводиться монтаж залізобетонних конструкцій. Незабаром встановлять плиту підлоги першого поверху. Все, що вище неї, буде зі сталевих конструкцій, крім перекриттів — вони залізобетонні. Потім проведуть монтаж скляного фасаду», — зазначив директор компанії DС Evolution Андрій Рижиков.

Відзначається, що в головному 12-поверховому корпусі університету «Метінвест Політехніка» розмістять навчальні класи, бібліотеку та надсучасні лабораторії, а на даху облаштують терасу.

Паралельно ведеться будівництво гуртожитку для майбутніх студентів. Вже залитий фундамент, бетонують головні колони з жорстким армуванням. Наступний крок — установка плити перекриття цокольного поверху. Вище позначки «нуль» всі конструкції каркаса — металеві з монолітними плитами перекриттів. У підвальній частині гуртожитку облаштують спортзал, душову, пральню та медичний блок. Для студентів обладнають кімнати й створять всі умови необхідні для проживання та навчання.

Поруч побудують спорткомплекс, для якого зараз ведеться закладка фундаменту, відкриють футбольне, волейбольне та баскетбольне поля. Територію студентського містечка озеленять деревами та чагарниками.

Також зазначається, що «Метінвест» планує завершити роботи з будівництва всіх трьох комплексів кампусу університету «Метінвест Політехніка» одночасно і згідно з графіком. Всього на будівельному майданчику університетського містечка «Метінвест Політехніки» задіяно понад 150 осіб.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: