У Львові курсанти та ліцеїсти урочисто розпочали новий навчальний рік

01.09.2021 0 By NS.Writer

Привітати колектив Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного з Днем знань завітали представники ЗС України, місцевої влади, духовенства та інші почесні гості, пише armyinform.com.ua.

Як зазначив у своєму вітальному слові начальник Національної академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук, сьогодні заклад розпочинає новий навчальний рік. Цього року він поповнився сотнями курсантів, які представляють найкращих юнаків та дівчат нашої держави!

— Дорогі першокурсники! Ви сьогодні вперше відкриваєте двері до храму військової науки і, зокрема, Національної академії. Це провідний військовий навчальний заклад, який має авторитет не тільки в Україні, а й світі! Ви достойно склали іспити, пройшли польовий вишкіл, і склали Військову присягу на вірність українському народові. Тепер перед вами попереду напружене і цікаве навчання, яке стане фундаментом вашої кар’єри та подальшої служби. Щодня, щогодини максимально використовуйте для навчання та опанування обраною професією, зброєю та технікою. Особливу увагу зверніть на військові дисципліни, вивчення бойового досвіду Збройних Сил України! — підкреслив генерал-лейтенант Павло Ткачук.

Зі щирими напутніми словами до першокурсників звернулися всі гості цього свята. Разом вони помолилися за успішний початок нового навчального року.

Завершилися урочистості проходженням двох парадних розрахунків Академії, які брали участь у Військовому параді на честь 30-ї річниці Незалежності України. Опісля першокурсники виконали «Гімн Національної академії» і розійшлися по навчальних аудиторіях!

Перше вересня — перший «парад»

Першого вересня до Львівського державного ліцею з посиленою військо-фізичною підготовкою імені Героїв Крут було урочисто зараховано 220 юнаків. Серед них уперше погони і шеврони ліцеїстів вдягнули хлопчаки восьмого класу навчання. Загалом у цьому навчальному закладі вчиться близько пів тисячі дітей зі всіх куточків України.

— Певною мірою успіх цьогорічної кампанії з набору ліцеїстів я пов’язую зі значною інформаційною підтримкою АрміяInform, — зазначив керівник закладу полковник Юрій Гусар. — Завдяки серії матеріалів на ваших сторінках ми отримали значний приплив охочих поступити до нас.

Сьогодні першокурсники вперше у своєму житті стояли в парадному строю, отримували вітання від керманичів міської та обласної адміністрацій Львова. А після того, як випускники ліцею одягнули на них погони та шеврони, вони вперше пройшли парадним розрахунком перед своїми батьками. І байдуже, що поки стройовий крок нечіткий і часто «не в ногу», проте ці юнаки вже зараз вирішили спробувати себе у ролі воїнів-охоронців Батьківщини.

На майбутніх захисників чекає не лише оновлена програма навчання, яку відпрацювали спеціально для них викладачі ліцею, але й новітні класи з сучасною апаратурою та літературою. Але про умови та якість навчання в ліцеї ми розповімо в наступних матеріалах. А поки побажаємо: «У добру путь, ліцеїсти першого курсу!»


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: