У Києві відкрився American University Kyiv. Магістратури з IT та управління бізнесом стартують вже в березні

13.02.2022 0 By NS.Writer

3 лютого в Києві відбулось відкриття Амерікан Юніверсіті Київ (АЮК). Це перший приватний університет в Україні з американськими стандартами освіти, який розпочинає набір студентів уже в лютому 2022 року. dev.ua розповідає, чому вчитимуть та яким буде новий навчальний заклад.

Локація

Перший кампус АЮК розташований в історичній будівлі Київського річкового порту, яку університет орендував на 10 років.

Він пропонує найсучасніші можливості навчання, які включають:

– 15 аудиторій;

– майданчики для зустрічей та спільної роботи студентів;

– конференц-зали для групового або самостійного навчання;

– студентську наукову бібліотеку;

– кафе та обідню зони.

АЮK залучив до реконструкції провідних фахівців з університетського дизайну, вашингтонську студію Perkins&Will. Загальна місткість до 2000 студентів, 7750 кв.

Заплановані інвестиції складають $33 млн, при цьому $6 млн інвестується АЮК у реновацію будівлі Київського річкового порту.

Хто зможе вчитися

Навчальний корпус зможе прийняти 2000 студентів.

У планах АЮК через 5 років навчати 3800 студентів, через 10 років — 7200.

На найближчі 10 років заплановано відкриття 6 факультетів (Академічних шкіл): School of Business Administration, EPAM School of Digital Technologies, School of Engineering, School of Health Sciences, School of Architecture and Design та School of Law.

АЮК відкритий як для випускників українських та міжнародних шкіл і пропонує бакалаврські, магістерські програми та програми навчання впродовж життя.

Набір студентів наразі оголошено на:

Бакалаврські програми (з вересня 2022):

– Business Administration

– Global Management

– Computer System Engineering

– Software Engineering

Магістерські програми:

– Global Management with ap (березень 2022);

– Software Engineering with ap (березень 2022 р.);

– Global Management (вересень 2022р.);

– Software Engineering (вересень 2022р.);

– Business Analytics (вересень 2022 р.).

Відкриття навчального корпусу заплановано на кінець травня 2022.

Навчальний заклад планує прийняти на навчання 370 студентів у 2022 році.

Вартість навчання

Вартість навчання в АЮК в рази нижча, ніж за умови здобуття аналогічної освіти в США. Так, вартість навчання на бакалаврських програмах (Business Administration, Global Management, Computer System Engineering, Software Engineering) — $8 000, на магістерських програмах (Global Management, Software Engineering, Business Analytics) — $9000.

Стипендії

У виші також можна отримати стипендію. Бюджет АЮК для надання стипендій на весняні магістерські програми — $150 000. Бюджет для надання стипендій на осінні програми — $100 000.

Є три види стипендій для студентів-бакалаврів:

– персональна стипендія (до 10% на 1-ий рік);

– стипендія за результатами вступної кампанії (2 види 10% і 20%);

– партнерська та комерційна стипендія (5% на 1-ий рік).

Для студентів-магістрів передбачена персональна стипендія, а також партнерська та комерційна стипендія (5% на 1-ий рік).

Міжнародне співробітництво

АЮК працюватиме під егідою Arizona State University (ASU) — одного з найбільших університетів США, де навчається понад 135 000 студентів. Цей освітній заклад US News & World Report неодноразово визнавав найінноваційнішим університетом Америки.

Стратегічне партнерство з ASU відкриє для українських студентів доступ до понад 5 000 курсів та 600 програм. А також можливість отримання подвійного диплому: українського та американського зразків.

З цього року в АЮК будуть доступні магістерські (березень 2022р.) та бакалаврські (вересень 2022) програми з ІТ та управління бізнесом. У майбутньому абітурієнти зможуть обрати навчальні програми з інженерії, медицини, архітектури, дизайну та права. Навчання на бакалавраті та магістратурі вестиметься англійською мовою.

Ректором АЮК став Романа Шеремета, доктор філософії з економічних наук (Університет Purdue). «Я є українцем, який побудував міжнародну кар’єру у Сполучених Штатах. І хоча левова частка моїх академічних заслуг має американське коріння, я завжди мріяв, що повернусь в Україну та скористаюсь своїм досвідом та знаннями, аби зробити щось важливе для країни. АЮК є чудовою можливістю для втілення цієї мрії», — прокоментував Роман Шеремета.

Як і Arizona State University, American University Kyiv сповідує принцип «навчання заради успішної кар’єри» і, відповідно, надаватиме студентам практичні знання, що вже завтра знадобляться для побудови успішної кар’єри у великих міжнародних та національних компаніях, йдеться у повідомленні університету.

АЮК активно працюватиме з українськими та міжнародними компаніями для можливостей стажування та працевлаштування своїх студентів і випускників.

«Освіта — це підґрунтя для забезпечення економічного процвітання та стійкого розвитку, — додав Рік Шенгроу, Президент АЮК. — В Україні ми створили університет абсолютно нового типу, що відкриває доступ українським студентам до американської системи освіти та побудови успішної кар’єри».

До викладання в АЮК будуть залучені англомовні професори з різних країн та топові науковці з України, визнані світовими рейтингами, стипендіати Fulbright. Всі вони мають багатий досвід викладання у різних університетах США та Європи, включаючи Purdue University, Florida State University, University of Toronto, University of Amsterdam, Erasmus University та багато інших.

Розвиток

Плани університету на найближчі 2 роки наступні:

– Запуск магістерських програм (березень 2022 р.);

– Запуск програм навчання впродовж життя (квітень 2022 р.);

– Відкриття першого кампусу (травень 2022 р.);

– Перший набір бакалаврів до IT та Business Management програм (вересень 2022 р.);

– Початок вступної кампанії на 2023 рік (жовтень 2022 року);

– Перший випуск (червень 2023 р.);

– Перший набір до Engineering School (вересень 2023 р.).


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: