У Києві відбувся перший Національний Саміт Кібербезпеки

25.09.2021 0 By NS.Writer

Національний координаційний центр кібербезпеки (НКЦК) при Раді національної безпеки та оборони України і Фонд цивільних досліджень та розвитку США (CRDF Global) провели перший саміт Національного кластера кібербезпеки на тему «Результати першого півріччя діяльності Національного кластера кібербезпеки. Пріоритети на майбутнє та напрями розвитку». Про це інформує пресслужба РНБОУ, пише armyinform.com.ua.

Відкриваючи Саміт, заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України зазначив, що за час, що минув із започаткування Національного кластеру кібербезпеки, він став «важливою платформою обміну інформацією та досвідом, взаємодії, напрацювання тактик та стратегій».

За його словами, ключовою метою таких заходів є посилення взаємодії між державними структурами, приватним сектором та міжнародними партерами для розбудови потужної національної системи кібербезпеки. «Наша мета — у взаємодії з приватним сектором, суб’єктами кібербезпеки, іншими державними органами забезпечити належну безпеку державного сектору, об’єктів критичної інфраструктури, а також надавати допомогу громадянам, суб’єктам підприємницької діяльності», — сказав він, додавши, що без залучення досвіду міжнародних партнерів кіберпростір захистити неможливо, оскільки сучасні безпекові загрози «пов’язані із тотальною гібридністю».

Сергій Демедюк закликав учасників об’єктивно оцінити напрацювання Кластеру за півроку та визначити чіткі завдання на наступний рік. «Ми повинні об’єднатися, говорити однією мовою, незалежно від сектору, який представляємо», — зазначив він.

Керівник управління забезпечення діяльності НКЦК профільної служби Апарату РНБО України Сергій Прокопенко та заступник керівника програм CRDF Global Ukraine Михайло Верич презентували досягнення Кластера за перше півріччя діяльності.

Крім того, під час саміту заступник Секретаря РНБО України Сергій Демедюк та заступник Міністра інфраструктури з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Анатолій Комірний підписали меморандум про співробітництво та взаєморозуміння між НКЦК та Міністерством інфраструктури. «Це лише початок подальшої поглибленої практичної співпраці», — сказав Сергій Демедюк.

У рамках другої частини Національного Саміту Кібербезпеки відбулися практичні вправи.

Під час дискусій відбувся обмін думками, учасники заходу синхронізували потреби та можливості і окреслили подальші кроки взаємодії в рамках Національного кластеру кібербезпеки.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: