У Харкові відбувся випуск 247 молодих офіцерів-пілотів

06.11.2021 0 By NS.Writer

Білі сорочки, сотні кашкетів різних силових відомств і море позитивного настрою — все це про випуск 247 молодих офіцерів льотного факультету Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, пише armyinform.com.ua.

— У строю лейтенантів були ті, хто завершив курс підготовки військових пілотів та здобув ступені вищої освіти «магістр» чи «бакалавр», — зазначив тимчасовий виконувач обов’язків начальника ХНУПС генерал-майор Віталій Тюрін. — Позаду у хлопців і дівчат залишилися чотири й п’ять років навчання відповідно. Попереду в них — цікаве офіцерське життя та служіння Українському народові в новій, більш відповідальній ролі.

На заході були присутні командувач Повітряних Сил ЗС України генерал-лейтенант Микола Олещук, командир операції «UNIFIER», представник ЗС Канади підполковник Люк-Фредерік Жільбер, заступник аташе з питань оборони при посольстві Французької Республіки в Україні майор Бенуа Хайнц та інші почесні гості.

Присутні привітали випускників із закінченням курсантського навчання, побажали легкого становлення на офіцерських посадах та взяли участь у церемонії вручення дипломів.

— Ви служитимете на офіцерських посадах у різних силових відомствах, — зазначає генерал-лейтенант Микола Олещук. — Проте пам’ятайте, що наша армія оновлена та бере безпосередню участь у бойових діях на Сході. У подальшому ж реформуванні Українського війська візьмете участь і ви. Мені особливо приємно, що серед цьогорічних випускників шість лейтенантів закінчили навчання із золотою медаллю, п’ятнадцять заслужили дипломи з відзнакою. Тим часом 23 хлопцям та одній дівчині, які вчилися за спеціалізацією «льотна експлуатація та бойове застосування літаків», присвоєно класну кваліфікацію «льотчик 3 класу». Безумовно, що все це є великою заслугою всіх Збройних Сил України.

Після вручення дипломів і нагрудних знаків випускникові льотного факультету лейтенанту Павлу Шапці за високі результати у навчанні вручили «Меч дружби», подарований членом Королівської родини, принцом Майклом Кентським на знак дружби та льотного братерства.

— Мені зараз важко стримувати свої емоції. Я єдина на курсі дівчина, яка отримала «3 клас» і у моїй книжці пілота понад 200 годин нальоту. Вважаю, що на новому місці служби в одній із військових частин Повітряних Сил зможу посилити потенціал свого авіапідрозділу. Я понад п’ять років навчалася на льотному факультеті й хочу висловити велику подяку своїм старшим наставникам за мою підготовку, — розповіла лейтенант Маргарита Погоріла.

Інший випускник ХНУПС лейтенант Володимир Шевчук також до нового місця служби приїде зі знаком на кітелі «льотчик 3 класу».

— На факультеті я спочатку навчився думати, як льотчик-винищувач, а потім уже підкорив п’ятий океан. Умови навчання сприяли відвідуванню спортивної секції. З опануванням складних дисциплін за напрямком підготовки офіцера в мене теж було все гаразд. На заході України в одній з авіабригад тактичної авіації, куди мене направили служити, літатиму на МіГ-29. Для мене це велика честь керувати таким грізним «залізним птахом». Настрій у мене бойовий. Відзавтра в мене починається перша офіцерська відпустка, а потім — цікава бойова робота в небі, — поділився планами лейтенант Володимир Шевчук.

Наприкінці церемонії випуску молодих офіцерів у небо підійнялися повітряні кульки з написом «ХНУПС. Випуск-2021» та десятки білих голубів.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: