У Греції арештували російський нафтовий танкер

19.04.2022 0 By NS.Writer

Грецька берегова охорона заблокувала російський нафтовий танкер під час руху до місця призначення, після того як у вівторок він був перехоплений біля берегів острова Евбея. Про це пише forbes.ua з посиланням на Kathimerini.

– Наказ про арешт корабля виданий органом по боротьбі з відмиванням грошей відповідно до інструкцій щодо санкцій, запроваджених проти Росії Європейським Союзом через її вторгнення в Україну.

– Танкер «Пегас» під російським прапором прямував до Пелопоннесу, щоб перемістити свій вантаж нафти на інше судно, але через несприятливі погодні умови відійшов у безпечну бухту біля приморського міста Каристос на півдні Евбеї, де його перехопили.

– На борту судна перебуває 19 членів екіпажу.

– У береговій охороні стверджують, що арештоване саме судно, але не його нафтовий вантаж.

Пʼятий пакет санкцій ЄС передбачає, зокрема, заборону російським кораблям і кораблям з російськими операторами заходити у порти країн ЄС. Винятками є «сільськогосподарська продукція і продукти харчування, гуманітарні вантажі та енергетика».

Портовий бан поширюється також на судна, які після 24 лютого змінили прапор, аби уникнути можливих заборон. Також обмеження діють на тих, хто змінив свою російську реєстрацію на будь-яку іншу державу після початку вторгнення Росії в Україну.

Крім того, російські експедитори скаржаться на стоп-букінги контейнерних перевізників CMA, Sealand/Maersk, HMM та MSC. Багато ліній майже зупинили відправку в основні порти РФ через ризик застрягти в порту на завантаженні/розвантаженні або в зоні оформлення експорту через відмову обслуговувати вантаж. З початку березня, за деякими підрахунками, кількість суден, що заходили до російських портів, знизилася майже на 40%.

Як раніше писав Newssky, «Євросоюз покриє більшу частину витрат на відновлення України».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: