У Держдепі повідомили, що США планують підписати нову хартію партнерства з Україною

08.11.2021 0 By NS.Writer

Сполучені Штати Америки мають намір підписати нову хартію стратегічного партнерства з Україною. Про це інформує Мілітарний.

Адміністрація США вважає за потрібне підписати у листопаді цього року нову хартію стратегічного партнерства з Україною, щоб відобразити в ній сучасні реалії, повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Про це сказав під час брифінгу представник Державного департаменту США Нед Прайс.

«Нам потрібно оновити хартію, щоб у ній йшлося про виклики 21 століття», — сказав він на брифінгу.

Прайс нагадав, що 10 листопада держсекретар США Ентоні Блінкен зустрінеться з главою МЗС України Дмитром Кулебою. Саме тоді сторони планують підписати нову хартію, пише «Інтерфакс-Україна».

Комісія американсько-українського стратегічного партнерства розпочала свою діяльність у 2008 році і була важливим механізмом для Сполучених Штатів та України для спілкування та співпраці щодо спільних пріоритетів у широкому колі питань.

Хартія Україна — США про стратегічне партнерство це рамковий документ оснований на ключових принципах та переконаннях, які поділяють обидві сторони. Україна та Сполучені Штати Америки підтверджують важливість відносин між країнами, як друзів та стратегічних партнерів.

Обидві країни поділяють життєву зацікавленість у сильній, незалежній та демократичній Україні та поглиблення інтеграції України до євроатлантичних структур є спільним пріоритетом.

Нагадуємо, що протягом минулого місяця, а саме 10, 18 та 22 жовтня, до України було доставлено три партії вантажу міжнародної безпекової допомоги зі США на 60 млн доларів.

Загалом, починаючи із 2014 року Україна отримала матеріально-технічної підтримки від США на загальну суму понад 2 млрд доларів.

В рамках матеріально-технічної допомоги Україні США будують низку об’єктів для українського флоту — збудувати новий пірс на базі ВМС в Очакові та збудувати казарму для морських піхотинців в Миколаєві, а також низку інших об’єктів для Збройних Сил та Національної Гвардії України.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: