У Чорне море зайшли кораблі Другої протимінної групи НАТО

25.09.2021 0 By NS.Writer

Кораблі Другої постійної морської протимінної групи НАТО (SNMCMG2) учора 23 вересня 2021 року зайшли у Чорне море.

Про це інформує Мілітарний.

Флагман групи — іспанський патрульний корабель ESPS Rayo (P42), разом з ним зайшли тральщики TCG Edincik (M260) класу Engin з Туреччини та ITS Viareggio (5559) класу Gaeta з Італії.

Фото їхнього переходу Босфор потрапили до об’єктиву турецького споттера Yörük Işık:

Попередні відвідини Чорноморського регіону, в складі патрульного корабля ESPS Rayo (P42) ВМС Іспанії та протимінний тральщик TCG Akçakoca (M268) ВМС Туреччини, для кораблів SNMCMG2 відбулись у липні.

Вони взяли участь у військово-морських навчаннях Breeze 2021, які відбулись за участі 14 країн у Болгарії, у тому числі представників з України.

До цього кораблі Другої протимінної групи НАТО заходили у Чорне море 25 лютого 2021 року. Одна з тодішніх цілей — похідні тренування з Військово-морськими силами ЗС України.

Тоді до складу входили — корабель забезпечення S. MEHMET PASA ВМС Туреччини, а також протимінні кораблі AYVALIK ВМС Туреччини, TAJO ВМС Іспанії та LUPU DINESCU ВМС Румунії.

У березні катерна група ВМС ЗС України провела тренування типу PASSEX разом з кораблями Другої постійної морської протимінної групи НАТО.

2-а постійна протимінна група НАТО — одна з морських груп швидкого реагування НАТО, яка складається з командного судна і не більше 7-8 мінних тральщиків.

Завдання другої Постійної протимінної групи НАТО (як однієї з морських груп швидкого реагування Альянсу) ― пошук, виявлення й знищення морських мін, а також супровід кораблів і суден через мінні загородження.

Група безпосередньо підпорядкована Об’єднаному командуванню ОЗС НАТО (Неаполь).


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: