У Болгарії розпочинаються навчання Breeze 2021, в яких прийме участь Україна

18.07.2021 0 By NS.Writer

У Болгарії стартують військово-морські навчання Breeze 2021 за участі 14 країн, у тому числі представників з України. Про це йдеться у прессрелізі ВМС Болгарії. Повідомляє Мілітарний.

Корвет ВМС Болгарії «Бодри», есмінець ВМФ США Ross та корвет ВМС Румунії Contra-Amiral Horia Macellariu

В міжнародних маневрах візьмуть участь 30 бойових та допоміжних кораблів і катерів, три літака, вісім гелікоптерів та близько 2 тисяч військових.

До основної частини навчань Breeze-2021 залучені військовослужбовці з Албанії, Болгарії, Бельгії, Великої Британії, Грузії, Греції, Італії, Іспанії, Латвії, Польщі, Румунії, США, Туреччини та України.

У них також візьмуть участь кораблі Другої постійної військово-морської групи кораблів НАТО (SNMG2) та Другої постійної протимінної групи кораблів НАТО (SNMCMG2).

Учасники навчань підвищать оперативну сумісність між собою та відпрацюють спільні завдання.

Керуватиме Breeze-2021 спільний штаб розташований на військово-морській базі ВМС Болгарії Варна.

На 25-тих за рахунком Breeze буде проведена сертифікація командування тактичної групи патрульних кораблів у відповідності до вимог НАТО.

Міжнародні навчання Breeze проводять щорічно біля берегів Болгарії, цього року вони триватимуть з 11 по 19 липня.

За масштабом майже співставні з минулорічними, коли у них взяло участь 27 бойових кораблів, допоміжних суден та катерів, за участь 2,4 тисяч військових з 10 країн світу.

Цьогоріч Breeze-2021 проходить після міжнародних навчань Sea Breeze-2021, що тривали в Україні з 28 червня по 10 липня та стали наймасштабнішими за всю історію їх проведення.

Нагадаємо, що у цьогорічному Sea Breeze взяло участь 5000 військових, 32 кораблі, 40 літаків та 18 груп спеціального призначення та водолазів.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: