У 2022 році «Нова пошта» запустить доставку безпілотниками

01.08.2021 0 By NS.Writer

Нова пошта протестувала доставку посилки безпілотним літальним апаратом Discovery української компанії «Аеродрон», відправивши посилку з Києва до Харкова і у зворотньому напрямку. Таку доставку на комерційній основі компанія запустить вже у 2022 році, пише dev.ua.

Фото — пресслужба Нової пошти

Тестова посилка піднялась на висоту 300 метрів о 07:00 з аеродрому «Чайка» (вул. Авіаконструктора Антонова, 5) і прибула на аеродром «Коротич» (Новий Коротич, Харківська область) о 12:00.

У зворотньому напрямку посилка вилетіла о 14:00 з «Коротича» і о 19:00 має прибути до Києва.

Базпілотник пролетів 480 км.

«У наших планах — скоротити час польоту до трьох годин та масштабувати доставку безпілотниками, зробивши її доступною для більшості клієнтів», — коментує Олександр Бульба, СЕО Нової пошти.

Для посилок такий тип транспортування абсолютно безпечний. Безпілотний літальний апарат оснащений спеціальним парашутом. Тому в разі непередбачуваних обставин спрацює захисна система, і він приземлиться з його допомогою. Крім того, за БПЛА стежить оператор, який контролює апарат на випадок небезпечних моментів та може брати на себе керування. Під час тестування посилку у повітрі додатково супроводжував літак.

Наступний тестовий політ запланований до Львова і відбудеться у серпні. У майбутньому компанія планує скоротити час польоту до трьох годин і навчитися доставляти відправення вагою 250 кг і більше. Послуга такої доставки буде запущена в комерційну експлуатацію вже у 2022 році.

Довідка

Група Нова пошта — найбільший логістичний оператор України. До Групи входять українські та зарубіжні компанії, зокрема Нова пошта, Нова пошта Молдова, Новапей і Нова пошта Глобал.

Мережа компанії налічує понад 8500 відділень по всій Україні, а кількість відправлень лише за 2020 рік перевищила 318 млн.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: