У 2022 році «Київстар» може стати українським інтернет-гігантом

06.01.2022 1 By NS.Writer

Телеком-регулятор опублікував майже під ялинку аналіз ринку швидкісного інтернет-доступу в Україні, пише dev.ua.

Цей документ, нарешті, дає зрозуміти, які частки ринку належать найбільшим гравцям. Раніше зробити це було проблематично, оскільки в цьому бізнесі як і раніше задіяно багато дрібних гравців і ФОП.

В цілому в Україні — 3,7 тисячі учасників ринку.

Нове дослідження дає розуміння, що частка гравця № 1 — «Київстар» — ще не настільки значна. Вона становить 15,5%. А найближчий в цій ваговій категорії — «Укртелеком» з часткою в 12,1%.

Хоча доволі дивно, що у цьому списку немає «Ланет» та «Тріолан».

Дослідники пишуть, що перевага «Київстар», яка виражається в поєднанні послуг дротового інтернету і мобільного зв’язку, в майбутньому може привести до збільшення частки ринку.

«Поки така перевага не настільки велика, щоб дозволити ПрАТ „Київстар“ діяти з позиції домінування», — йдеться у звіті.

Втім, якщо брати до уваги майбутні угоди, то позиція лідера може швидко зміцніти.

Як писала редакція dev.ua з посиланням на власні джерела, «Київстар» проводить аудит в компанії «Датагруп/Воля». Частиною останньої зможе найближчим часом стати й «Фрінет (O3)».

Якщо така угода відбудеться у 2022 році, то частка «Київстар» на ринку інтернет-доступу збільшиться майже вдвічі — до 30%.

І це буде найсильніший гравець на ринку, мало не втричі більше за кількістю абонентів, ніж його найближчий конкурент”Укртелеком«. Причому більша частина останнього обслуговується на застарілій технології ADSL. Хоча варто відзначити, що «Укртелеком» за останні роки наростив свою частку в сегменті Fiber-to-the-Home — коли оптичний кабель заходить безпосередньо в домогосподарство.

Що стосується Vodafone Ukraine, який теж вийшов недавно на ринок Інтернет-доступу, купивши Vega, то його частка залишиться незначною. Причина — Vega сама по собі контролює трохи більше одного відсотка ринку.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: