У 2021 році Міноборони може замовити ще три Ан-178

22.09.2021 0 By NS.Writer

На ДП «Антонов» кажуть про відродження інтересу до українських літаків та попередні замовлення від багатьох країн, пише defence-ua.com.

Міністерство оборони України вже в цьому році може додатково замовити ще три військово-транспортні літаки Ан-178.

Про це днями повідомив в інтерв’ю журналістам «Факти ICTV» Віце-прем’єр-міністр — Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський.

«Ми сподіваємося, що в цьому році Міністерство оборони здійснить замовлення ще додатково трьох літаків. Є зацікавленість в різних структур міністерства Внутрішніх справ. Зокрема, це і в Державної служби надзвичайних ситуацій і в Національної гвардії», — розповів він.

За словами генерального директора ДП «Антонов» Сергія Бичкова, після контракту з Міноборони, який було укладено у грудні минулого року, свою зацікавленість в українських літаках почали проявляти й багато інших країн, як то Азербайджан, Узбекистан, Індія, Туреччина та Саудівська Аравія.

«Пішло відлуння практично по всьому світу. І, буквально після того, як був підписаний контракт, почали цікавитися й інші країни. І ми вже на сьогодні маємо попередні замовлення», — відзначив Сергій Бичков.

Однак про деталі цих «попередніх замовлень» (моделі літаків, їх кількість, строки й на якому етапі перемовини щодо твердих контрактів) очільник держпідприємства не повідомив.

Нагадаємо, у грудні 2020 року Міністерство оборони України вперше за часів Незалежності замовило у ДП «Антонов» під державні гарантії три нових транспортних літаків Ан-178-100Р.

Наразі вже отримано фінансування у розмірі 600 млн гривень. Фюзеляж першого Ан-178 (зн 007) був викочений 20 травня 2021 року.

Перший літак для українських військових (борт 007) добудовується в цеху кінцевого складання, а поруч з ним на стапелі кінцевого складання почали формувати фюзеляж другого літака (борт 008).

За словами Сергія Бичкова, в повітря перший з Ан-178-100Р для ЗСУ має піднятися вже на початку наступного року, а до кінця 2022 злетіти повинен і другий літак.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: