Три країни зацікавилися комплексом «Нептун»

26.07.2021 0 By NS.Writer

У вітчизняному ракетному протикорабельному комплексі РК-360МЦ «Нептун» зацікавлені три країни.

РК-360МЦ «Нептун»

Як пише mil.in.ua, про це в інтерв’ю для «Новинарня» розказав Генеральний конструктор КБ «ЛУЧ» Олег Петрович Коростельов.

Переговори щодо придбання тривають на різних стадіях.

Найбільший прогрес зараз є з Індонезією, яка підписала Меморандум про укладення контракту на постачання берегового мобільного ракетного комплексу РК-360МЦ «Нептун» від ДержККБ «ЛУЧ».

— Так. Індонезія продовжує переговори, вони зацікавлені в нашому «Нептуні». Є ще дві країни, але переговори з ними — ще зовсім сирий початок, і про це говорити ще зарано, — розказав Коростельов.

Таким чином, Індонезія може стати першим закордонним покупцем «Нептуна», який 23 серпня 2020 року було прийнято на озброєння Збройних сил України.

Проте від початку переговорів до укладання угоди та закупівлі може пройти не один рік, як раніше пояснював Генеральний конструктор «замовник придивляється, вимагає гарантій, хоче подивитися на результати випробування у своїй країні, тому що у одних — спекотно, у інших, навпаки — низькі температури».

Після завершення робіт по створенню мобільної версії комплексу Міноборони України замовило розробку корабельної версії ракети Р-360 комплексу РК-360МЦ «Нептун» для надводних кораблів ВМС ЗС України.

Зараз на національному флоті визначаються, який саме з кораблів буде використовуватися у якості випробувальної платформи.

Фото влучання в надводну ціль спорядженою бойовою частиною ракети Р-360 ракетного комплексу РК-360МЦ «Нептун» Фото: Facebook/Олександр Турчинов

На завершення дослідно-конструкторських робіт, створення прототипів та дослідних зразків, а також їх випробувань необхідно ще близько півтора року.

У грудні 2020 року Міністерство оборони України та Київське державне КБ «ЛУЧ» підготували угоду на розробку авіаційної версії ракети Р-360 комплексу РК-360МЦ «Нептун» для авіації Повітряних Сил ЗСУ.

Зараз РК-360 МЦ «Нептун» — комплекс крилатих ракет наземного базування з протикорабельною ракетою призначений для ураження бойових кораблів класів крейсер, есмінець, фрегат, корвет, десантних, танкодесантних кораблів та транспортів, які діють як самостійно, так і в складі корабельних груп і десантних загонів, та берегових радіо-контрасних цілей, в простих і складних метеоролічних умовах у будь який час доби і року, при активній вогневій та радіоелектронній протидії противника.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: