Трамп та історія про генерала, який розстріляв мусульман кулями, змоченими кров`ю свиней, щоб залякати терористів

18.08.2017 0 By Chilli.Pepper

Президент Дональд Трамп у четвер відновив давно розвінчану історію, яку він колись розповів на передвиборчій кампанії про генерала США, який який занурив кулі у кров свиней під час жорстокої кампанії проти бойовиків, опублікував новину businessinsider.

Президент Дональд Трамп навів сумнівну історію після теракту в Барселоні, Іспанія. Фото – Рейтерс

У твіті після того, як влада розглядала терористичну атаку в Барселоні, Іспанії, президент знову виступив від США на прикладі генерала армії Джона Джозефа “Чорного Джека” Першинга, який був губернатором Філіппін під час окупації США Островів на початку 20 ст.

“Вивчіть, що робив генерал Першинг із Сполучених Штатів із терористами, коли їх спіймали”, – написав Трамп. “Там більше не було радикального ісламського терору протягом 35 років!”

Трамп стверджував раніше, що Першінг опустив кулі у кров свиней, щоб стримати мусульманських заколотників від вчинення насильств. (Деякі мусульмани вважають, що кров свині нечестива.)

“Його чоловіки зарядили свої рушниці, і він вишикував 50 людей, а вони розстріляли 49 із тих людей”, – заявив Трамп на мітингу в лютому 2016 року. І 50-ій людині він сказав: “Ти повернешся до своїх Людей, і ти розповісиш їм, що сталося “. І протягом 25 років не було проблем”.

Перевіряючі факти назвали розповідь Першинга не доведеною у найкращому з випадків.

“Політифакт” написав у 2016 році, що, хоча були деякі свідчення того, що Сполучені Штати використовували свиней як тактику проти мусульманських повстанців, твердження Трампа все ще не підтверджується.

“Немає жодних доказів того, що сам Першинг вчинив ці дії, нічого не сказано про використання 50 пуль, занурених в кров свиней, і найважливіше, немає ніяких доказів того, що підтверджують твердження Трампа про те, що ця тактика була ефективною для припинення насильства – або що це дасть корисну політику сьогодні “, говорить сайт.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: