Топовий німецький менеджер виявився агентом ФСБ

19.07.2020 0 By NS.Writer

У червні компанія Ernst & Young Global Limited проводила аудит німецької компанії Wirecard і недорахувалась 1,9 млрд € — 1/4 балансу.

Як повідомляється, Wirecard AG має 6000 співробітників у 26 странах світу- величезна технологічна компанія в топ-10 платіжних операторів світу.

Топ-менеджерів звільнили.

Ціна акції за 7 днів упала зі 100 до 1,28 €. Керівництво Wirecard проводило махінації з рахунками, щоб підвищити капіталізацію компанії і зробити її більш привабливою для інвесторів.

22 червня 2020 року був заарештований генеральий директор Wirecard AG Маркус Браун, а 25 червня 2020 року оператор подав заяву про неплатоспроможність.

26 червня 2020 року Управління фінансових операцій Великої Британії заморозило діяльність в країні Wirecard Card Solutions Limited (WDCS) за ліцензією, яка дозволяє видавати віртуальні платіжні карти.

Wirecard Card Solutions Limited створила численні додатки для мобільних платежів, в т.ч. власний мобільний платіжний додаток Wirecard.

Пошук ще одного екс-менеджера збанкрутілого платіжного німецького оператора Wirecard AG 40-річного Яна Марсалека [Jan Marsalek] завершено сьогодні- стало відомо, що він втік до Мінська і вже стало відомо, що він співпрацював з ФСБ

Операційний директор (з 2010 року) Ян Марсалек — потрапив у компанію, коли йому було 20 років, інвестував 7 млн.$ у Gram Павла Дурова, регулярно виїжджав у Чечню пообідати з «місцевим політиком», відвідував Ірак, Лівію. Мутний тип.

У квітні 2020 року KPMG не виявила низки операцій, здійснених німецькою платіжною компанією Wirecard, а в червні Ernst & Young відмовився підписувати її фінансову звітність за 2019 рік, оскільки 1,9 млрд євро, яких не вистачало на рахунках, взагалі не існувало.

Банкрутство Wirecard AG перетворюється на одну з найбільш вражаючих кримінальних справ у німецькій економічній історії і черговий шпіонський скандал за участі ФСБ РФії.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: