ТОП-10 вересневих стартапів українських винахідників

05.10.2021 0 By NS.Writer

dev.ua багато пише про стартапи, винаходи та інновації. Тому ми вирішили створювати щомісячні топи стартапів, про які розповідали протягом місяця. Сьогодні — вересневий топ-10.

1. Розумні будинки від колишнього айтішника GlobalLogic

Львівський стартап i3 Engineering виробляє контролери для” розумного ” будинку. Такі пристрої відповідають практично за все: від світла і енергозбереження всередині до вологості грунту і поливу зовні. Ми поговорили із засновником компанії Павлом Цюпкою про те, як технології спрощують життя споживачам, яким продуктом стартап пишається найбільше, і як звичайна стаття дозволила йому розпочати власну справу.

2. Робот-бармен від львівських студентів

Львівські студенти розробили робота-бармена. Наразі залізний працівник готується до роботи у львівських ресторанах та навіть у підприємців з Азії. Наразі розробка студентів проходить останні етапи сертифікації та буде впроваджена в декількох львівських ресторанах.

3. Український стартап діджиталізує малий та середній бізнес США та Азії

Киянин Михайло Попчук створив стартап Orty у 2018 році. Він допомагає кафе та ресторанам мати щохвилинний доступ до фінансової звітності. Цього року Orty об’єднався з компанією Saldo Apps і став частиною Netpeak Group — українського діджитал-бізнесу, який об’єднує 8 компаній. Ми поговорили з Михайлом про роботу на ринках Америки та Азії, чим вона відрізняється від української та про план стати новим українським єдинорогом.

4. Голосовий помічник від львів’янина

Львів’янин Назар Федорчук — CEO стартапу Senstone. Його компанія виготовляє пристрої, які переводять голос користувача в текстові замітки. Про девайс українця пишуть світові технологічні видання типу The Verge, Mashable і Business Insider. Ми зв’язалися з Назаром після того, як він нещодавно закрив 100% замовлень на краудфандинговій платформі Kickstarter і поговорили про те, як розвивається його бізнес.

5. Кавове таксі від одесита

Одесит Костянтин Юн запатентував пересувну мінікав’ярню, захопившись ідеєю Nestle 80-х років про кавові капсули. Він створив кавовий апарат Boseco, яким зацікавилися у Кремнієвій долині.

6. Автогаджет від програміста Lohika

Український програміст Ігор Марцеха винайшов пристрій, який дозволяє бездротово підключати телефон до автомобіля — адаптер Carsifi.

Для розвитку гаджету Ігор запустив кампанію на Кickstarter, прагнучи зібрати $10 000 на маркетинг та просування свого винаходу. Потрібну суму від бейкерів він отримав уже в перші кілька годин. І надходження не припинились — наразі на рахунку проєкту на Kickstarter вже понад $445 000 від майже 5000 бейкерів.

7. Гаджет для сердечників Cardiomo

У відборі стартапів для участі в Consumer Electronic Show 2022 у Лас Вегасі одним з фіналістів став стартап Cardiomo — пристрій для дистанційного моніторингу стану роботи людського серця.

Cardiomo — це портативний пристрій, додаток і програмне забезпечення для моніторингу здоров’я серця в режимі реального часу.

Працює він у такий спосіб: гаджет через електроди кріпиться на лівій стороні грудей на тілі людини й зчитує основні показники роботи серця: електрокардіограму, частоту серцевих скорочень, частоту дихання, температуру шкіри.

8. Стартап для відновлення ментального здоров’я

Сергій Ганжа — засновник дніпровського стартапу AI Impulsar. Його компанія створює програмне забезпечення для допомоги людям з епілепсією, аутизмом та деменцією. Штучний інтелект виконує моніторинг понад 25 факторів фізичної активності користувача і виявляє небезпечні кризові стани. Ми зв’язалися з винахідником, аби дізнатися з якими труднощами стикаються люди з епілепсією, скільки власних коштів він вклав в проєкт і чому український стартап може стати одним із лідерів у боротьбі з хворобою.

9. AR/VR-контент з аватарами від українців в Ізраїлі

Випускник економічного факультету Києво-Могилянської академії Олег Дрижак вже рік працює над тим, щоб життя в соцмережах була веселішим, а контент якіснішим. Він і команда однодумців розробляють платформу MANNA, яка допомагає користувачам спільно створювати унікальний AR/VR-контент з аватарами. Олег — фаундер і CEO стартапа, а його сервіс допомагає зануритися у світ комп’ютерної графіки в режимі реального часу і призначений для контентмейкеров, аніматорів, геймерів, артистів і соцмедіа користувачів.

10. Кнопка, що рятує життя пацієнтів у лікарнях

Медичний психолог, який переїхав в Україну з Москви в 2014 році, Іван Осадчий придумав систему, яка допомагає медсестрі і пацієнтові не втратити один одного в стаціонарі. Його стартап knopka вже працює в декількох лікарнях понад два роки.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: