Тесла щойно став найціннішим автовиробником у Америці

05.07.2017 Off By Chilli.Pepper

Тесла випередила General Motors і стала найціннішою автомобільною компанією в Америці, повідомляє money.cnn.

В понеділок виробник електромобілів досяг ринкової вартості в розмірі 50,84 млрд доларів, наздогнавши General Motors (GM) на рівні 50,79 млрд доларів.

Це ще одна віха для Тесли (TSLA), яка минулого тижня обійшла Ford (F), вартістю близько 45 мільярдів доларів. І тепер Тесла наближається до японської Honda (HMC), яка має ринкову вартість близько 54 мільярдів доларів. Toyota, найцінніша автомобільна компанія у світі, втричі більша.

Тесла втрачає гроші, і продає невелику частину автомобілів своїх значно старших конкурентів. За перші три місяці року Тесла продала близько 25 000 автомобілів Model S і Model X в порівнянні з 690 000 автомобілів і вантажних автомобілів GM та 617 000 Ford тільки в Сполучених Штатах.

Ребекка Ліндланд, виконавчий аналітик з Kelley Blue Book, каже, що до Тесли відносяться інакше, ніж до інших автовиробників. «Вони класифікуються як технологічна компанія, – сказала вона CNNMoney, – тому вони не дотримуються тих же стандартів».

Вона додала, що, хоча Уолл-стріт фокусується на більш традиційних критеріях – наприклад, на рентабельності – для таких компаній, як Ford і GM, «Тесла отримує безкоштовний пропуск».

Ліндленд не вважає, що увага до Тесли на фондовому ринку обов’язково необгрунтована, особливо якщо електричні та самохідні автомобілі злетять, як очікувалося.

«Коли ми думаємо про майбутню мобільність, у них дуже хороші позиції», – говорить вона.

Інвестори також з оптимізмом дивляться на майбутню модель Tesla Model 3. Електричний автомобіль буде коштувати на 35 000 доларів, менше, ніж Модель S, і може допомогти зробити марку більш доступною для покупців середнього класу.

HashFlare


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: