Telegram презентує власну блокчейн платформу і криптовалюту

23.12.2017 0 By Chilli.Pepper

Згідно джерел, знайомих з цим питанням, популярний додаток з обміну повідомленнями Telegram запускає свою власну блокчейн платформу і криптовалюту.

зображення з сайту bbc.com

 

Нова платформа буде називатися «Відкрита мережа», або «Telegram Open Network» (TON) і повинна ґрунтуватися на поліпшеній версії блокчейн технології.

Перші повідомлення про нову платформу сьогодні прибули від Антона Розенберга, колишнього співробітника видавничого підрозділу Telegram Telegraph. Розенберг опублікував в Facebook рекламне відео для нової платформи, як він стверджує (він не розкрив джерело відео). Він також зазначив, що TON допомагатиме тим, хто кому погрожують уряди, оскільки вони зможуть пересилати гроші через додатки обміну повідомленнями. Це може зруйнувати державний контроль над грошима громадян, додав Розенберг.

Cointelegraph стверджує, що валюта TON буде називатися «Gram», а платформа буде інтегрована з багатьма найпопулярнішими програмами для обміну повідомленнями (поки не визначено, якими саме). Вона буде використовувати легкі гаманці, і це робить завантаження великого і масивного блокчейну непотрібним.

Згідно із bloomberg, платформі TON також не доведеться проходити багаторічний період початкового завантаження, як більшості нових стартапів, оскільки додаток Telegram вже може похвалитися 180 мільйонами користувачів.

Telegram вже дуже популярний в співтоваристві блокчейну, проголосив співзасновник Павло Дуров:

«Стрімко, просто зараз, все співтовариство блокчейну і криптовалют просто перемкнулося на Telegram».

Хоча офіційно інформація ще не підтверджена, створення TON відповідає більш ранній статті Bloomberg, в якій говорилося:

“[Дуров] розглядає Telegram як благодійну організацію, яку він почне монетизувати на початку наступного року, але тільки в міру достатньої для фінансування розширення”.

Джерело


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: