Таємна місія космічного літака США X-37B

10.05.2020 0 By Chilli.Pepper

Майбутній запуск космічного літака X-37B стане шостою подібною місією літака-робота із високим ступенем секретності, який був побудований, щоб проводити у космосі до 240 днів, повідомляє spacewar.

космічний літак-робот X-37B

космічний робот-літак X-37B

 

Секретар ВВС США (ВПС США) Барбара Барретт підтвердила, що безпілотний космічний літак багаторазового використання  X-37B повинен злетіти з космодрому Кейп-Канаверал у Флориді 16 травня під час місії, яка позиціонується, як перша бути випущеним космічними силами країни.

“Ця важлива місія проведе більше експериментів, ніж будь-який попередній політ X-37B, включаючи два експерименти НАСА”, – сказала Барретт під час вебінару на веб-сайті Space.com, організованого некомерційним космічним фондом у середу.

Деталі запуску залишаються суворо засекреченими, а ВПС США щойно повідомили у своїй заяві, що у місії буде задіяний супутник FalconSat-8 із “п’ятьма експериментальними навантаженнями” для “проведення декількох експериментів на орбіті”.

За повідомленнями, один з експериментів буде присвячений вивченню впливу “радіації та інших космічних ефектів” на матеріали і насіння, які використовуються для вирощування продуктів харчування.

Під час іншого експерименту вчені Військово-морської лабораторії США спробують “перетворити сонячну енергію в радіочастотну мікрохвильову енергію, яка потім може бути передана на землю”.

Запуск X-37B почнеться після того, як робототехнічний транспортний засіб, спочатку побудований для перебування у космосі до 240 днів, завершив свою рекордну 780-денну роботу на орбіті наприкінці жовтня 2019 року.

Це стало п’ятою місією літака з високим ступенем секретності, під час якої, за словами директора офісу швидких можливостей ВПС США Ренді Уолден, “успішно проводились експерименти в дослідницькій лабораторії ВПС, у тому числі і на малих супутниках”.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: