Святий Миколай зі статками у $815 млн увійшов до десятки найбагатших людей України

31.12.2021 0 By NS.Writer

Якби Святий Миколай мав українське громадянство, то його статки дали б можливість опинитися на десятій сходинці рейтингу найбагатших українців, пише biz.censor.net.

Про це свідчать розрахунки видання Forbes.

Як відомо, найчастіше Святий Миколай в Україні та Польщі кладе дітям під подушку солодощі та іграшки. В Україні у грудні 2021 року подарунки від святого отримають понад 7 млн дітей, а їхній середній чек становитиме $20. У Польщі, хоча дітей і менше, близько 6 млн, подарунки коштуватимуть Миколаю дорожче: середня ціна — $37.

Розрахунки Forbes не враховують, що хтось із дітей був неслухняним у 2021 році, — подарунки отримають усі. Тож на сюрпризи українським дітям піде близько $143 млн, а польським — $212 млн.

У розрахунку статків, крім ціни подарунків, також враховуються заводи Миколая, які забезпечують виробництво подарунків, — рівною мірою іграшок та солодощів.

Для розрахунку можливої середньої оцінки заводу з виробництва солодощів та іграшок Forbes проаналізував фінансові показники 12 різних публічних компаній.

«Активи Святого Миколая мають дисконт за непублічність, але водночас збільшуючий коефіцієнт за дбайливе ставлення до довкілля, оскільки жодного повідомлення про їхню шкоду не зафіксовано. Виторг кожного міг би бути близько $177 млн. У підсумку капіталізація кондитерського заводу Святого Миколая — $167 млн, а іграшкового — $289 млн», — підрахували журналісти.

До того ж Святий Миколай має чимало нерухомості. Його резиденції в Україні знаходяться у Львові (у Парку Культури та біля Шевченківського гаю), а також у Полтаві, Львівській області (с. Зиболки, «Зимова Казка»), Івано-Франківській області (с. Поляниця) та Одеській області (с. Осички).

Фінальну суму статків Святого Миколая оцінили в $815 млн. Вони складаються з:

подарунки дітям у грудні 2021 року — $354 млн;

потужності з виробництва іграшок — $289 млн;

потужності з виробництва солодощів — $167 млн;

нерухомість — $5 млн.

Цього вистачило б, щоб потрапити на 10 місце до списку найбагатших України. У травневій версії рейтингу Святий Миколай опинився б одразу після бізнесмена Олександра Ярославського, ($820 млн). Засновник агрокомпанії МХП Юрій Косюк ($780 млн) перемістився б на 11 місце у рейтингу.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: