Свої бойові характеристики вчергове довели протитанкові комплекси від ДККБ «Луч»

26.11.2021 0 By NS.Writer

Нові вітчизняні ПТРК та радянські комплекси пройшли перевірку на змаганнях бойових підрозділів в зоні ООС, пише defence-ua.com.

Протягом кількох днів на одному із загальновійськових полігонів на Приазов’ї, під Маріуполем, тривали змагання на найкращий розрахунок протитанкових ракетних комплексів серед підрозділів, залучених до операції Об’єднаних сил.

Як повідомили у прес-службі ООС, особовий склад виконував вогневі завдання з ураження цілей умовного противника, здійснюючи пуски з таких протитанкових ракетних комплексів, як «Корсар», «Стугна», «Фагот», «Конкурс» та «Штурм», а також нормативи зі спеціальної й технічної підготовки.

«Для того, щоб стати протитанкістами, хлопці навчаються на тренажерах. А ось набути практичного досвіду можна лише під час змагань. Тому необхідність їх проведення важко переоцінити», — відзначили у відеосюжеті Командування Операції об’єднаних сил.

За результатами змагань, оператори протитанкових комплексів вчергове відзначили високі характеристики новітніх українських комплексів від ДККБ «Луч». Зокрема, 107-мм легкого протитанкового ракетного комплексу «Корсар», який був прийнятий на озброєння ЗСУ у 2017 році та в останні роки масово закупається Збройними силами.

ЛПТРК “Корсар” під час змагань в зоні ООС

«ПТРК „Корсар“, це великий крок був зроблений нашим КБ „Луч“, коли вони винайшли цей комплекс. Я пишаюся тим, що я виконую завдання з цим комплексом. Я сьогодні навівся й вразив ціль з першого пострілу. Воно так і повинно бути (з таким озброєнням) — постріл-ціль. Інших варіантів неповинно бути», — відзначив один з операторів комплексу «Корсар».

Постріл з ПТРК “Стугна-П”

Загалом, під час цих змагань командування відзначило дуже високий ступінь професійності бійців-учасників, їх підготовку, та боєздатність самих протитанкових комплексів, що наразі стоять на озброєнні ЗСУ.

Постріл з ПТРК “Фагот”

«З усіх пусків, які були пущені на змаганнях, відсотків 85-90 — ракети попадали в ціль. Це досить високий показник», — зауважив за результатами змагань начальник ракетних військ та артилерії ООС Богдан Сюшкін.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: