Світовий банк готує новий пакет на $1,5 млрд для підтримки України

12.04.2022 0 By NS.Writer

Світовий банк ухвалить новий пакет підтримки на $1,5 млрд для зруйнованої війною України, заявив президент СБ Девід Малпасс у Варшаві, пише forbes.ua з посиланням на Reuters.

– Допомога включатиме $1 млрд із фонду Світового банку для найбідніших країн.

– Фінансова підтримка допоможе Україні виплачувати зарплати бюджетникам, пенсії та проводити інші соціальні виплати, наголосив Малпасс.

– Допомога надійде додатково до $923 млн у вигляді швидкого фінансування, затвердженого Світовим банком минулого місяця.

ВВП України за підсумками року може впасти на 45,1%, порівняно з попереднім роком, йдеться у прогнозі Світового банку. Ситуація залежатиме від тривалості та інтенсивності війни РФ проти України, зазначають аналітики. «Масштаби гуманітарної кризи, спричиненої війною, приголомшують. Україна потребує негайної та масштабної фінансової підтримки», зазначила віцепрезидент Світового банку Європи та Центральної Азії Анна Бʼєрде.

Дефіцит держбюджету України зросте з $2,7 млрд у березні до $5–7 млрд у квітні—травні, сказав міністр фінансів Сергій Марченко. Він закликав міжнародну спільноту допомогти фінансово Україні.

Як раніше писав Newssky, «Представництво ЄС відновило роботу в Києві».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: